Diumenge 21 juliol 2024

Diumenge 21 juliol 2024

Compartir

Curs de Formació en Comunicació, Dona i Salut

CURS NO REALITZAT O APLAÇAT

El Centre de Formació del CPC torna a apostar pel periodisme per a la ciutadania plural amb el curs “Comunicació, Dona i Salut” el proper 5 de juny de 9.30h a 14.30h. El curs el realitzarà la periodista Fabiola Llanos i té l’objectiu de transmetre determinats aspectes del periodisme especialitzat en l’àmbit de la salut que incideixen en l’elaboració d’informació rigorosa i de qualitat. S’aprofundirà molt especialment en com visibilitzar correctament la perspectiva de gènere en el tractament de la salut. Aquest curs es porta a terme en col·laboració amb la Xarxa Internacional de Periodistes i Comunicadores de Catalunya / Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere.

Pel que fa al programa destaca: la visibilització del gènere en el tractament informatiu; l’estudi de glossari de termes correctes (Anàlisi de casos específics: VIH/sida, càncer, malalties cardiovasculars);Fonts, estils i credibilitat.  La societat civil. Informació i responsabilitat; La salut com a dret fonamental a la nostra societat. Nous enfocaments periodístics als mitjans, a les empreses relacionades amb la salut i a les agències nacionals i internacionals;Com fer periodisme de divulgació. De qui són les dades dels estudis fets amb diners públic;Periodisme científic i periodisme divulgatiu. Diferències i graus d’importància; i Bones i males pràctiques. Exemples.

Per inscripció

Fabiola Llanos. Periodista experta en temes de salut, cooperació internacional, mitjans alternatius, tecnologies audiovisuals. Llicenciada en Comunicació Social per la Universidad de Artes y Ciencias Sociales de Santiago de Xile i Màster en Lingüística i Comunicació per la Universitat de Barcelona. ha estat responsable de Comunicació, Sensibilització i Incidència Política de la Fundació Sida i Societat i editora i és impulsora de La Independent – Agència de Notícies amb Visió de Gènere. Col·labora i ha col·laborat amb diferents mitjans de comunicació i ONG de Catalunya i de Xile.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona – Girona: cerimònia d’entrega de premis del concurs “Asea of words/Un mar de paraules” / La Independent / Notícies gènere

El lema d’aquest any del Concurs literari, per a joves d’entre 18 i 30 anys...

Crowdfunding ‘¿Y tú cómo lo ves? / I tu com ho veus?’ /La Independent/Notícies Gènere

I tu com ho veus? és un documental que proposa fer una mirada al masclisme...

Catalunya – Europa: Lliurament del premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2020 a Anna Bosch / La Independent / Notícies Gènere

CPC La periodista col·legiada Anna Bosch rebrà el Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista...