sábado 13 abril 2024

sábado 13 abril 2024

Compartir

Cristina Gallach: “La lluita per la igualtat no pot ser només cosa de dones”

La periodista, membre del servei de comunicació del Consell de la Unió Europea,  ha parlat amb La Independent

El 30% dels líders en els negocis a Europa són dones. Un 11% de dones ocupen un lloc als principals consells d’administració de les empreses europees que cotitzen en borsa. Només un 3% d’aquestes empreses tenen una dona al capdavant de la gestió diària, i això demostra que la responsabilitat és més dispar com més important és el lloc de treball.

 


En canvi, segons l’Institut Europeu per a la Igualtat de Gènere (IEIG), s’ha comprovat “que l’equilibri entre homes i dones dóna molt bons resultats en la societat i en les empreses. El rendiment d’una companyia millora si hi ha equilibri en la quota d’homes i dones en els alts càrrecs de gestió”. Aquesta observació l’ha feta la periodista Cristina Gallach,  que ha estat més de quinze anys vinculada a la política exterior europea com a portaveu de l’ex-Alt Representant per a la política exterior i de seguretat comuna de la Unió Europea (UE), Javier Solana, i també  ha estat la portaveu de la darrera presidència espanyola de la UE.

 

Cristina Gallach, escollida entre les dones que inspiren Europa

 

La periodista de Sant Quirze de Besora (Ripollès) és una de les dotze cares del calendari que l’IEIG ha editat sota el títol “Dones que inspiren Europa”,  i que La Independent farà arribar al seus subcriptors i subscriptores. Una filòsofa italiana, una advocada alemanya d’origen turc, una directiva d’una gran empresa sueca o una agricultora finesa formen part d’aquest grup de “Dones que inspiren Europa”. El calendari dóna dades i dibuixa el perfil de cadascuna d’aquestes dones que lideren sectors a Europa.


Segons Gallach, al Regne Unit caldran 60 anys per arribar a l’equilibri de gènere si es continúen amb les polítiques actuals. Noruega, en canvi, és el país que té una quota de dones als consells d’administració més important d’Europa, el 42%. Es considera que la xifra de dones necessària perquè hi hagi canvis legislatius és, com a mínim, d’un 30%.

 

Eliminar diferències incrementaria el PIB entre el 15% i el 25%

 

L’IEIG pretén trencar els estereotips i produir noves idees que contribueixin a generar canvis a la societat.  L’Institut és una agència que dóna suport a la Unió Europea i als Estats membres perquè la igualtat de gènere sigui transversal a totes les polítiques dels diversos nivells d’administració. Un informe fet a Suècia durant la darrera presidència espanyola de la UE diu que eliminar les diferències de gènere en el món laboral als països de la Unió significaria un increment potencial del Producte Interior Brut (PIB) d’entre el 15% i el 25%.

 

“La lluita per la igualtat de gènere és molt necesària i s’ha d’integrar a tots els aspectes de la vida quotidiana de les persones”, explica Cristina Gallach a La Independent. La periodista està molt contenta “d’haver estat escollida entre les moltes dones que cada dia lluiten per fer un món més equilibrat, on tots els gèneres tinguin les mateixes oportunitats”. En opinió d’aquesta funcionària europea, la feina que fa l’Institut d’aconsellar els governs dels països de la UE i de les institucions per estimular la presa de decisions de les polítiques que defensin la igualtat de gènere és necessària, especialment “quan veiem que més de la meitat de la població són dones, que el 60% d’aquestes dones són universitàries, i que encara estan molt poc representades, tant a nivell polític, empresarial o en la majoria dels àmbits de la societat.

Gallach ha afirmat que la comunicació és fonamental en la promoció de la igualtat. “Fins ara són majoritàriament els homes que són a la direcció dels mitjans i són ells qui prenen la decisió del que es publica a les primeres pàgines dels diaris o a les portades dels principals informatius de televisió.”

 

“Crec- continua Gallach– que la feina que fa La Independent és fonamental a l’hora de posar sobre la taula les notícies amb visió de gènere. Per tant, felicito les promotores i promotors de la iniciativa, i us encoratjo a seguir endavant i a anar incorporant homes en aquesta tasca, ja que la lluita per la igualtat no pot ser només una tasca de les dones.”

 

A la Comissió Europea  hi ha nou comissàries i divuit comissaris; al Parlament Europeu hi ha el 35% de dones, mentre que el Parlament de Catalunya és el més paritari dels darrers anys perquè la representació de les dones arriba al 41’5%. El Comitè de les Regions (CdR) de la Unió Europea té una dona al capdavant, però només el 20% dels seus membres ho són.


Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: LECTURA DE TESIS DOCTORAL Elimi-nación: Las fronteras en la obra de Zoë Wicomb / La Independent / Notícies gènere

  La doctoranda del programa Construcción y Representación de Identidades Culturales (CRIC) Cynthia Lytle defenderá*...

Associació Dones No Estàndards: Comunicat extens davant la discriminació de les persones amb discapacitats infectades per COVID-19

COMUNICAT URGENT DAVANT LA DISCRIMINACIÓ DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT INFECTADES PER COVID-19 L’Associació Dones...

Alemania: Estreno del documental sobre bebés robados en España / La Indepedent / Noticias género

Este viernes 7 de abril se estrena en los cines alemanes el documental “La herencia...