No hay traducción disponible
La Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I, amb motiu del 8 de març 2019, ha programat catorze exposicions fotogràfiques en catorze municipis que formen part de la xarxa Isonomia.
Entre les subjectes de les mostres hi ha: dones i esport, dones i incapacitat o la situació de les “dones girafa”.
Durant el mes de març s’exposaran les exposicions “Dones i esport” de Núria López Torres, professional que amb divuit pintures vol visualitzar l’esport practicat per dones considerats en moltes ocasions com esport de segona. Serà a Almassora i Benafigós
“Cap més princesa”, per Marta Cubed i Arturo de las Lires, que consta de 24 pintures i té com a objectiu promoure una reflexió crítica sobre contes tradicionals des d’una Perspectiva de gènere, a Vilafamés i Santa Magdalena de Pulpis.
I a a Vistabella del Maestrat es podrà veure “Silenci” feta per Amparo Navas Roldán amb quinze quadres i un cartell informatiu, que tracta les dones girafa. L’exposició pretén denunciar el silenci del martiri de les dones que pateixen un dany irreversible físic perquè, des del moment que neixen van substituint els collarets de coure per altres amb més espirals cap a l’inferior de la clavícula per comprimir la cavitat de les costelles cap avall, que produeix l’efecte de colls llargs y atròfia a llarg termini els músculs del coll. Tot això acompanyat d’un llibre amb una proposta d’activitats per aprofundir el tema.
A Nules, la mostra de “dones i discapacitat” de la fisioterapeuta Maria S. Garcia que amb dinou pintures visualitza la vida quotidiana de les dones amb discapacitat i afecta la doble discriminació que pateixen en la societat a causa de la seva condició com a dones i Tenir una discapacitat.
“Els plaers de Com partir” és l’exposició de la professional Carme Ripollés, que pretén promoure la conciliació i l’administració. El aeu contingut consta de vuit fotografies i dos plafons explicatius que encarnen l’essència de “plaers”. Deriva del fet de compartir les tasques quotidianes, a La Pobla Tornesa.
A més, “enginyera… per què no?”, que és una exposició concebuda i produïda per la Fundació Isonomia amb tretze fotografies i un panell explicatiu que visualitzen tretze dones enginyeres poden ser visitats a Geldo i Borriana.
A “Bolívia: les dones sàvies” Ana Sánchez Gil pretén mostrar la vida quotidiana de la dona boliviana amb setze imatges que fan un breu atractiu de la regió de l’altiplà bolivià. Serà a Artaa, Moncofa i Atzeneta del Maestrat.
“Sense etiqueta”, a Penyíscola, és una exposició de setze panells explicatius amb homes i dones que desenvolupen la seva activitat professional a llocs de treball on hi ha major presència masculina i femenina, respectivament.
I, finalment, “Contribueix que oferim”, és una mostra de deu fototografías i dos plafons amb l’objectiu final de sensibilitzar sobre la importància de l’equitat en les tasques domèstiques i la cura de persones, la satisfacció i el benestar que aporta als homes. S’exposarà a l’IES de Betxi.
Aquestes exposicions són part de les accions programades pels ajuntaments dels municipis esmentats per commemorar el Dia Internacional de les Dones i contribuir així a la reflexió sobre els progressos aconseguits tot fent una crida al canvi per aconseguir la igualtat efectiva de dones i homes.