lunes 05 junio 2023

lunes 05 junio 2023

Compartir

Catalunya: Un nou 1er de desembre amb una Societat MoVIHlitzada.

 

 

El 29 de desembre al Col·legi de Periodistes de Catalunya i amb el suport de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes de Catalunya, el Comitè 1r Desembre, la Plataforma Unitària d’ONG-SIDA de Catalunya (C1D) i les seves entitats membres, es va donar la sortida de totes les activitats vinculades amb la celebració del Dia Mundial de la VIH.

Aquesta plataforma d’entitats que treballen al voltant del VIH/sida, va recordar la roda de premsa de fa un any i mig on es va presentar la campanya “Menys retallades, menys excuses, més drets” i l’acció davant del Parlament de Catalunya, el 9 de Maig del 2012.

Mès d’un any desprès, el C1D valora molt positivament el compromís formal de les institucions que s’ha materialitzat en la signatura d’un Acord Nacional per fer front al VIH i contra l’estigma i la discriminació asociades, signat per torts els grups parlamentaris.

Al mateix temps, de reconeixer aquest treball i compromís, el C1D exigeix que aquests compromisos es materialitzin en fets reals per tal de transmetre els 4 missatges que consideren de gran importància en el moment actual: el VIH/sida com a repte global; un Acord Nacional signat per tots els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, amb el seu compromís per donar una resposta efectiva i continuada al VIH a Catalunya; la responsabilitat que en aquesta resposta tenen els Governs central, autonòmic i locals i -per últim- la voluntat de compartir amb tota la societat la nostra lluita, apel·lant a una societat moVIHlitzada.

 

Amada

 


aida

 

 


Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Ha mort Claudia Pia Baudracco, fundadora d’ ATTTA

Mediterrània: nova Fundació de Dones de l’Euromediterrània / La Independent / Notícies gènere

Una crisi amb rostre femení. Microfinançament a través de Verkami per un audiovisual de Mujeres Palante