jueves 08 junio 2023

jueves 08 junio 2023

Compartir

Catalunya: Nou conveni entre l’Institut Català de les Dones i la Cambra de Comerç de Barcelona / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible

L’Institut Català de les Dones i la Cambra de Comerç de Barcelona treballaran conjuntament per promocionar les dones en el mercat laboral, els llocs de decisió i l’emprenedoria

El passat 15 de novembre, la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Teresa M. Pitarch, i el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, van signar un conveni marc de col·laboració per a que les dues institucions treballin conjuntament per fomentar la participació de les dones en el mercat laboral, incrementar la presència de dones en els llocs de decisió d’empreses, institucions i organismes públics, i promoure l’emprenedoria femenina.

Amb la signatura d’aquest conveni, la Cambra de Comerç de Barcelona, a través de l’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE) i l’ICD col·laboraran, entre d’altres actuacions, en la integració de la perspectiva de gènere en totes les àrees i nivells i en la realització d’estudis i estadístiques.

Els primers projectes seran la promoció de la Plataforma de Conselleres i Directives, per visibilitzar el talent femení i augmentar la presència de dones en els llocs de presa de decisió, i la realització d’un estudi sobre la valorització del treball domèstic a Catalunya, per determinar-ne el valor de la seva aportació a la societat. La realització d’aquests projectes s’ha formalitzat també avui amb la signatura d’una addenda a aquest conveni.

El primer indicador d’Igualtat de Gènere de Catalunya, elaborat per l’ODEE, assenyala que la reducció de desigualtats en el mercat laboral s’ha aturat durant la darrera dècada. El percentatge de dones que ocupen llocs directius a les empreses catalanes està estabilitzat entorn al 35%, la bretxa salarial es manté entorn al 19%, i només l’11% de les empreses compleixen la Llei d’Igualtat (tenen un 40% de dones en els consells d’administració).

El conveni té com a finalitat la superació d’aquesta situació d’estancament donant compliment a la Llei 17/2015 d’igualtat efectiva de dones i homes, que estableix que l’òrgan responsable per a l’aplicació de la transversalitat de gènere de les societats i organismes públics, o que en depenguin, actuïn en coordinació amb l’Institut Català de les Dones seguint les directrius establertes en els plans de polítiques d’igualtat de gènere aprovats pel Govern.

L’ICD és l’òrgan del Govern de la Generalitat de Catalunya que lidera les polítiques públiques per avançar en l’equitat de gènere i té entre els seus objectius afavorir l’apoderament de les dones en l’àmbit professional i empresarial, fomentar l’accés de les dones al mercat laboral, i fer seguiment i revisió dels plans d’igualtat del teixit empresarial català.

L’ODEE és un fòrum de reflexió, estudi i propostes per posar en valor a les dones professionals, emprenedores i empresàries. Promou l’aprofitament del talent femení i la seva incorporació als càrrecs de decisió empresarial per corregir els desequilibris de gènere.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Conmemoran el 66 Aniversario del voto a las mujeres

El machismo ataca en los medios

El traumático salto de la talla 38 a la 40 de Mango