martes 10 septiembre 2024

martes 10 septiembre 2024

Catalunya: La violència obstètrica és també violència de gènere / La Independent / Notícies gènere

L’Hospital Germans Trias Organitza la II Jornada de Salut Mental Perinatal amb Mirada de gènere en Salut Sexual i Reporductiva, el 26 de Novembre

La violència obstètrica és un tipus de violència masclista que segons l’informe presentat en l’Assemblea General de l’ONU està totalment normalitzada i el més preocupant és que sovint la persona que l’exerceix no en té constància que la du a terme com a tal.

 

 

 

Els procediments mèdics coercitius o no consentits, la falta de confidencialitat, el fet de no obtenir el consentiment plenament informat ja sigui d’una exploració ginecològica, d’una cesària, d’una episiotomia, la negativa de subministrar medicació, la denegació d’admissió en centres de salut o l’abandonament o la vulneració dels drets de les dones i els seus nadons és considerada violència obstètrica.

Reconèixer-la, parlar-ne obertament i combatre-la és el primer pas per erradicar-la.

L’Hospital Germans Trias Organitza la II Jornada de Salut Mental Perinatal amb Mirada de gènere en Salut Sexual i Reporductiva, el 26 de Novembre, una jornada per parlar de Violència obstètrica i que compta amb la participació de Criar.cat, l’Associació Catalana de Llevadores, l’Observatori de la Violència Obstètrica entre moltes altres associacions i entitats amb mirada feminista.

 

Programa

La Conferència inaugural serà a càrrec de Francisca Molero.

A coninuació hi haurà la  Taula rodona sobre Violència Obstètrica: Context actual. Posicionament d’ entitats i societats científiques i sanitàries. Presentació breu de documents d’ interès per part de Ramon Escuriet.

Es tractarà el Maltractament i violència en Salut Sexual i Reproductiva en el seu Abordatge multidisciplinari des de diferents perspectives: Perspectiva antropològica. Serena Brigidi; Perspectiva històrica. El paper de la llevadora. Rosa Navarro; Perspectiva obstètrica. Bea Lorente i Laia Pratcorona; Perspectiva neonatològica. Roser Porta; Impacte psicològic de la violència obstètrica. Elena Crespi; Visibilització de la violència obstètrica a les xarxes socials. Alba Carreres; Visibilització i recerca en violència obstètrica. Desirée Mena; Perspectiva jurídica. Marta Busquets i Perspectiva ètica. Begoña Román; La veu de les dones. Testimonis.

I fins a la pausa de dinar: Debat: Parir a Catalunya, el dret a decidir de les dones.Perspectives de les usuàries i professionals.Propostes de prevenció.

I tot seguit Cloenda i lliurament de premis del concurs artístic. Exposició de l’obra guanyadora.

La tarda estarà dedicada als  Tallers interactius.

 

Més informació, Programa i Inscripcions

II Jornada Violència Obstètrica

Inscripcions

 

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Declaració íntegra del Parlament de rebuig agressions

FLAIX Declaració conjunta del president de la Generalitat, de la presidenta i la mesa del...

“Mrs America”: la miniserie sobre el feminismo y el antifeminismo norteamericano de los 70

La serie, organizada en 9 capítulos, repasa aquellos frenéticos días de discursos feministas escandalosamente vigentes...

Catalunya: Homenatge als exdegans i exdeganes pel 35è aniversari del Col·legi de Periodistes / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible Un total de vuit degans i dues deganes han dirigit l’organització...