miércoles 24 abril 2024

miércoles 24 abril 2024

Compartir

Catalunya: Edat, sexe i comorbiditat , principals factors associats a hospitalització i/o pitjor pronòstic Covid-19 / La Independent / Notícies gènere

Un estudi de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) revela que l’edat, el sexe i la comorbiditat són els principals factors associats a l’hospitalització o a un pitjor pronòstic dels pacients amb coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya.

 

wikipedia.cat

 

L’estudi ha analitzat els pacients ingressats als hospitals del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya (SISCAT).

D’acord amb les característiques sociodemogràfiques i clíniques, un dels factors associats a la malaltia és l’edat, amb una probabilitat 3 vegades més elevada d’hospitalització a partir dels 65 anys respecte als de 15 a 44 anys.

Un altre és l’ elevada càrrega de morbiditat, amb una probabilitat de ser hospitalitzat de gairebé 5 vegades la de la població amb risc basal. Les patologies de més risc serien: l’obesitat (27 %), la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) (18 %), la insuficiència cardíaca (20 %) o els trastorns psiquiàtrics (11 %).

Un tercer factor és el de pertànyer a col·lectius especialment vulnerables, com són aquelles persones ingressades en una residència assistida o amb discapacitat intel·lectual.

I finalment, assenyala que els homes tenen un 55 % més de probabilitat d’ingressar que les dones.

 

En pacients en hospitalització

De 65 a 74 anys tenen 8 vegades més probabilitat de morir; els de 75 a 84 anys, 16 vegades i els majors de 84 fins a 20 vegades.

Amb un nivell de morbiditat previ entre moderat i alt tenen més de 2 a 3 cops més probabilitat de morir que les persones amb menys morbiditat: insuficiència renal crònica (30 %), la insuficiència cardíaca (26 %) o la diabetis (18 %).

Per sexes, els homes tenen un 62 % més de probabilitats de morir que les dones un cop han ingre

Formar part de col·lectius especialment vulnerables, persones ingressades en una residència assistida o amb discapacitat intel·lectual greu.

Segons l’estudi es poden assignar aquests riscs a escala individual i per tant es pot emprar en la presa de decisions tant d’actualitat com en futurs escenaris de rebrot.

 

Per a més informació:

Factors de risc de mortalitat dels pacients hospitalitzats per COVID-19. Altes notificades al CMBD-AH

Factors pronòstics de ser hospitalitzat per COVID-19. Persones hospitalitzades

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: increment d’un 27% pel Departament d’Igualtat i Feminismes

El Departament d’Igualtat i Feminismes compta amb 116.141.698 euros, que comporta un increment d'un 27%...

Argentina: 255 víctimas durante 2012 por feminicidio

Amelia Rosa murió el 26 de febrero y tenía 41 años; vivía en la norteña...

Barcelona: Fundamentalismos y Derechos sexuales y reproductivos en seminario de Calala / La Independent / Noticias género

La Fundación Calala Fondo de las Mujeres organiza un seminario sobre Fundamentalismos, Derechos Sexuales y...