lunes 02 octubre 2023

lunes 02 octubre 2023

Compartir

Bruxelles:CE. treballa per conciliar millor la vida personal i professional / La Independent / Notícies Gènere

No hay traducción disponible

El 2017, la Comissió Europea proposarà un paquet de mesures legislatives i polítiques relatives al mercat de treball per als pares i mares treballadores i per conciliar millor la vida personal i professional.

 

 verd

 
L’Informe ha estat aprovat pel Parlament i elaborat per l’eurodiputada del grup dels Verds, Ale Tatjana Zdanoka, aquest document dóna suport a la iniciativa presentada per la Comissió perquè la UE avançi d’una vegada per totes en aquesta àrea, on l’argument de la subsidiarietat ha servit durant massa temps com a obstacle per al reconeixement del principi de la igualtat entre homes i dones.

Ernest Urtasun, eurodiputat Verds/Ale i ponent (a l’ombra) de l’informe ha comentat: “Hem de recordar el paquet proposat és conseqüència de la retirada per part de la Comissió de l’ambiciosa proposta per revisar la Directiva de maternitat, que va estar bloquejada durant més de 6 anys. La Directiva de maternitat és de 1992 i per això creiem que és urgent que la UE adopti mesures legislatives que s’adaptin a la realitat d’avui i que permetin d’una vegada per totes conciliar la vida personal i laboral tant de dones com d’homes sense que això signifiqui una discriminació laboral ni futures desavantatges en el salari, les pensions o el gaudi d’altres drets socials.

També ha posat l’exemple dels canvis que s’han efectuat. “El 2015 a Europa només el 10% dels pares van agafar com a mínim un dia de baixa parental, mentre que les dones van agafar el 97% de la baixa disponible per als dos pares. Per aquests estem satisfets que l’informe demani a la Comissió que proposi legislacions sobre la baixa de paternitat, per a la cura i la revisió de la directiva de maternitat”

 

J

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Mollet: la cineasta Neus Ballús ha merescut el premi de curtmetratges Ciudad de Alcalá

    Aquesta cineasta de Mollet, amb el seu projecte  “Immersió”  ha merescut el primer premi...

Documental “El medicament, un dret segrestat”

 Documental “El medicament, un dret segrestat”, produït per Farmamundi l’any 2010. aquí teniu el tràiler:...

Elecciones 22M. La importancia de nuestro voto

Dentro de unos días hemos de ir a votar para elegir a quienes, durante los...