martes 28 mayo 2024

martes 28 mayo 2024

Compartir

Benestar Social i Família impugnarà una instrucció del Ministeri de Justícia en tràmits d’accés a la nacionalitat

Ho farà per invasió competencial ja que segons el Departament aquesta disposició, publicada al BOE del 13 d’octubre, entra en contradicció amb la Llei 10/2010 d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya aprovada pel Parlament i vulnera l’Estatut d’Autonomia en l’article 138.1. També obvia els informes d’integració que poden tramitar les comunitats autònomes gràcies als canvis introduïts a la Llei de registre civil amb la darrera reforma de la Llei d’estrangeri. 

El conseller Josep Lluís Cleries ha afirmat que “estem davant d’una prova més de l’actual procés de recentralització i aprimament de l’autogovern de Catalunya que protagonitza el Govern espanyol”. El conseller formalitzarà en breu un requeriment previ al Ministeri de Justícia perquè retiri o modifiqui la Instrucción de 2 de octubre de 2012, de la Dirección General de los Registros y del Notariado, sobre determinados aspectos del plan intensivo de tramitación de los expedientes de adquisición de la nacionalidad española por residencia. En cas contrari, el Departament impugnarà la instrucció.

envaeix competències de la Generalitat de Catalunya, entra en contradicció amb Llei 10/2010 d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya aprovada pel Parlament i vulnera diversos punts de l’Estatut de Catalunya, especialment de l’article 138.1 en matèria d’immigració.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Mujeres Pa’lante llança campaña / La Independent / Noticies Génere

Avui 19 de juny, a dos quarts de nou del vespre, a la sala...

Catalunya: Imatges del 8 de març / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible LA GERMANA, L’ESTRANGERA És perquè et sé germana que puc dir-te...

También en el cine…

OPINIÓN En primer lugar he de reconocer que mi cultura cinéfila es muy, pero...