martes 16 julio 2024

martes 16 julio 2024

Compartir

Barcelona: VI Forum Alqvimia sobre la Felicitat / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible

Del VI Fòrum Alqvimia de la Felicitat* que va tenir lloc el 25 de setembre a Barcelona, cal destacar les conferències de Sor Lucía Caram, Joan Melé de Triodos Bank i Idili Lizcano, director d’Alqvimia i dirigent de PIMEC. Una gran quantitat de persones hi van assistir per escoltar, compartir i sentir -d’acord amb el programa- el que de veritat uneix les persones, en les empreses i en la vida: l’espiritualitat, la consciència.


alt

 

La patronal PIMEC va acollir el VI Fòrum Alqvimia de la Felicitat sota el lema “Espiritualitat i Consciència en l’Empresa: el nou paradigma” on es va definir el significat de l’espiritualitat en l’economia, com “sortir de l’armari” en l’organització empresarial, i la seva aplicació diaria. va agradar especialemt l’intervenció de Sor Lucía Caralt.

El valor més gran d’aquest Forum que va reunir a unes 400 persones, van ser les intervencions i la particpació del public. L’organitzador, Idili Lizcano es mostrava complagut: “Hem acconseguit que ‘l’Alquímia’ d’aquesta trobada sigui el compartir”. Perquè segons ell cal avançar cap a un nou model de societat: “Hi ha una necessitat d’un lideratge de proximitat, en què correspongui el que es diu i el que es fa. I aplicar una major dosi de passió en el treball que cadascú i cadascuna exerceixi. S’ha de viure des de l’amor i la solidaritat”, afirmà. 

Segons Caram:”Vivim en una societat malalta de creixement amb uns recursos limitats i mal gestionats amb una manca de valors en molts dels líders en què es mou més en una economia sense cor. En la nostra ment hi ha dues parts una neuròtica – emocional que pateix- i una altra altruista -amb la que cal connectar-se-, i això requereix d’un esforç personal. “Com podem ajudar els altres?” – es pregunta- “està demostrat que la Prosperitat per a la majoria, ve de la generositat inspirada en la natura” és respón ella mateixa.

 

Sortir de l’armari

En aquesta part es va parlar de l’ésser espiritual que s’ha de cultivar en el món empresarial, amb una nova manera d’entendre i tractar a les persones en les organitzacions del nou paradigma, ja que al final acaben sent més rendibles i ofereixen una major qualitat tant en els seus productes com en els serveis oferts… Per a Caram, l’Espiritualitat està en la força, la passió, el compromís en el dia a dia ja que quan et dones a fons et dones en la plenitud.

 

alt

 

Joan Melé de Triodos Bank va parlar del treball en equip i de “com sanar-nos des de dintre, de la neurosi per anar cap a l’altruisme. Veure allò diví en l’altre”. Cal estar en sintonia amb la gent i alinear-se amb gent igual. Cal treballar la gent tòxica de l’empresa. “Triodos Bank  és una empresa, un organisme relacionat amb el tot, i segons comentava  Melé,” treballem amb dependència mútua. L’objectiu de l’empresa és crear un món millor. I hi ha un mantra que ens agrada quan prenem decisions: La salut és el mirall de l’ànima i es reflecteix en la comunitat. I la comunitat es reflexa en cada un de nosaltres”.

Segons Idili Lizcano, de Pimec, l’empresariat místic i altruista, es comença a albirar. “Hi ha un procés de transformació en viure en plena consciència en una germanor on tot ens uneix. Treballem per potenciar aquest procés de transformació. Hi ha una cerca del Bé Comú què podem aportar a la societat? -es pregunta-: Hi ha la Riquesa de com contribuir amb l’altre.

 

*vídeo complert a Youtube  Pàgina de participació a facebook

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Madrid: Comienza el Festival Miradas de Mujeres 2012

El Festival Miradas de Mujeres 2012, que tendrá lugar del 8 al 31 de...

Exposiciò Col·lectiva d’art. Dia Internacional de la Dona: Les Dones Fan Art

No hay traducción disponible Institut Catala de Les Dones

...

Olvidar su dolor cambiando de canal

Al menos 1650 personas han perdido la vida este año en el intento de...