lunes 15 julio 2024

lunes 15 julio 2024

Barcelona: “Conversatorio” amb Luz Mila Ruano Gaviria / La Indepent / Notícies Gènere

No hay traducción disponible

El dia 20 d’octubre a les 7 de la tarda a  Ca la Dona, tindrá lloc un ”Conversatorio”  amb la defensora dels drets humans a Colòmbia, Luz Mila Ruano  Gaviria, del Congréso de los Pueblos i directora de la Fundación del Suroccidente y Macizo Colombiano.

 

Conversatorio Luz Mila

 

Una trobada amb Luz Mila Ruano, per a compartir idees, resistències i experiències. Ella és especialista en polítiques rurals i ambientals; va estar com a organitzadora durant l’atur agrari i camperol ocorregut el 2013. Actualment és facilitadora en els processos de les dones del sud-orient colombià, especialment de les camperoles, les defensores del medi ambient i les donesque lluitan per un model de desenvolupament diferent i més humà.

Cal destacar que Ruano, lidera un important procés contra les multinacionals extractives que espolien el territori, especialment l’Anglo Gold Ashanti -extractora d’or-, fet que li ha ocasionat serioses amenaces de mort.

La dirigent agrària  incideix amb el lloc que ocupen camperols i camperoles, famílies productores d’aliments en el context continental i afirma: “Els nostres països es troben en la mira per a la col·locació de matèries primeres.Però no ens tenen en compte com a éssers humans que defensem un territori i per tant fem front a la crisi de la fam i a la crisi climàtica resistint un model de deixalles. Per al capital, per al neoliberalisme, no hi ha ètnies: indígenes, camperols i negres som un destorb “.

Ruano, invita sumar-se a la Alianza per a la Soberanía Alimentaria com a espai d’articulació de resistèncias, discusió de propostas y visibilizació de instancias, com l’Organización de Naciones Unidas per a la Agricultura y la Alimentació.

Actualment ha estat delegada pel Congrés dels Pobles per realitzar una gira per tot Europa. Gira que acabarà al mes de novembre a Ginebra en el marc de la crida del Congreso de los Pueblos a Europa.

 

Ca la dona

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Argentina: Participación del Consejo Nacional de las mujeres en el Foro Nacional LIDERA 2012

El Consejo Nacional de las mujeres participó en el Foro Nacional LIDERA 2.012 organizado por...

El Govern condemna l’homicidi d’una dona a Amposta víctima de la violència masclista

El Govern de la Generalitat, a través de Montse Gatell, presidenta de l’Institut Català de...

Mèxic: Patricia Mercado crida a tenir pressupost amb visió de gènere / La Independent / Notícies gènere

Durant el taller “Agenda legislativa per l’apoderament econòmic de les dones a nivell local”, realitzat...