domingo 21 julio 2024

domingo 21 julio 2024

Compartir

Barcelona -NY: Poeta Catalana a la Ledig House de Nova York / La Independent / Noticícies Gènere

 

Dins el programa Writers OMI i amb el suport de l’Institut Ramon Llull, la poeta Anna Aguilar-Amat inicia una residència literària de tres setmanes a la Ledig House de Nova York.

 

 

Aguilar-Amat ha estat seleccionada per realitzar una estada literària a la Ledig House de Nova York, que compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull i s’emmarca en l’OMI International Arts Center. Hi serà fins a l’1 de novembre, i conviurà amb una desena d’escriptors i escriptores d’arreu del món.

Aquest projecte d’acollida permet afavorir les traduccions de l’obra de les autores i autors seleccionats a l’anglès, d’ una llengua de difícil penetració. A llarg termini, també impulsa llur integració en circuits literaris estrangers. En els darrers anys també han participat en el programa: Gemma Gorga, Francesc Serés, Marc Pastor, Anna Ballbona i Marina Espasa.

El programa Writers OMI a la Ledig House es va fundar l’any 1992 per Art Omi Inc i des de llavors ha acollit més d’un centenar d’autors i autores i profesionals de la  traducció  procedents de més de cinquanta països, amb el propòsit de crear un ambient creatiu que fomenti l’intercanvi cultural i professional. En aquests anys, la institució s’ha guanyat el segell de gran qualitat literària gràcies als programes d’estades i a la publicació d’autors de gran renom internacional com Thomas Wolfe, William Faulkner, Albert Camus o Thomas Pynchon, entre molts d’altres.

*Anna Aguilar-Amat (Barcelona, 1962) és poeta, professora i assagista. Va estudiar Filologia Hispànica a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i es va doctorar en Lingüística l’any 1993. Ha publicat els llibres de poemes Trànsit entre dos vols (2001), Música i escorbut (2002), Coses Petites: poemes a quatre mans (2002), Petrolier (2003), Jocs de l’oca (2006) i Càrrega de color (2011). Actualment és professora titular al Departament de Traducció i Interpretació de la UAB.

 

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Victòria Sau

EDITORIAL Psicóloga, investigadora, escritora y conferenciante, Victoria Sau fue una figura esencial para el...

La violencia de género. Educar con valores.

La literatura infantil y juvenil tiene una gran influencia en la educación emocional de los...

Barcelona, Londres y Roma organizarán encuentro internacional de periodistas en 2018

Cuatro días de variadas actividades han conformado el XXII Congreso Mundial de Mujeres Periodistas...