jueves 13 junio 2024

jueves 13 junio 2024

Compartir

Barcelona: La pobresa femenina segons l’ODEE / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible

Segons l’indicador de gènere que es presentarà oficialment  el 17 de maig, augmenta una nova pobresa femenina, que la integren dones formades i  amb experiència.

L’Observatori Dona Empresa Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona ha organitzat una Jornada de sobre  l’Indicador d’Igualtat de Gènere de Catalunya, que tindrà lloc el 17 de maig,  de les 8.45 a 13.00 hores, a la sala d’actes del Palau Macaya de Barcelona*

Núria Lao i Anna Mercadé, presidenta i directora de l’Observatori Dona Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, presentaran la jornada en la que s’analitzaran els resultats de l’estudi elaborat per el Gabinet d’Estudis de la Cambra de Comerç de Barcelona a petició de l’ODEE. Per primera vegada es crea un indicador que dóna una visió global comparativa per gènere a partir de 22 indicadors de quatre grans grups: formació, mercat de treball, condicions de vida i empoderament. L’estudi pretén donar una visió global de la situació de la dona en comparació amb la dels homes mitjançant els 22 indicadors que s’han combinat per a extreure’n el resultats finals.

A partir dels resultats obtinguts, l’Observatori detecta una nova pobresa femenina, la protagonitzada per dones formades i que un cop arriben al mercat laboral pateixen desigualtat en sous i condicions laborals. Aquesta pobresa que s’allargarà en el temps amb menors pensions i amb menors prestacions per desocupació. Els indicadors també mostren  que s’ha perdut una dècada en l’aprofitament del talent femení en el mercat laboral i que s’ha frenat el procés de reducció de les desigualtats de gènere. 

Consulteu el Programa.

Mireu el pdf

(*) Passeig de Sant Joan, 108 Barcelona 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La Revoluciò Serà Feminista o No Serà: Comisio 8 de Març

Aturades, precàries, mestresses de casa, treballadores domèstiques, persones sense papers, jubilades, lesbianes, trans, dones…...

“Lluvia del Norte”. Primer documental sobre mujeres resistentes marroquíes

Entrepueblos y Doble Banda presentaron el pasado viernes el documental “Lluvia del Norte”, dedicado traer...

Mireia Mata: “Tenemos herramientas para superar la brecha salarial de género”

Mireia Mata, Directora General de Igualdad del departamento de Trabajo, Asuntos Sociales y Familia...