No hay traducción disponible
A Charnegos, Roser Batalla, una actriu catalana molt reconeguda, torna a ser una “executiva” bastant traumatitzada. Aquesta vegada perquè el seu pare, emigrant extremeny, només vol parlar en català.
Abans d’aquesta obra, Batalla, va ser una de les protagonistes de “Boges” i tambè ocultava al darrera del seu èxit un trauma familiar, que en aquest ocasió en el local Almeria Teatre va desvelar en la divertida psicoteràpia col·lectiva que tracta de portar a bon port un psiquiatra argentí bastant desequilibrat.
Charnegos és una obra divertida i la vegada profunda i emocionant. Tot s’embolica en les sessions de psicodrama que organitza el psiquiatra quan se sent desbordat pels i per les pacients, sobretot, quan ha de resoldre si un emigrant extremeny, que viu a l’Hopitalet de Llobregat des de fa 40 anys, pot ser o no català. O sigui si està boig o és normal. I es que Batalla en el seu paper de filla responsable li posa tot cap per avall.
L’autor i director es Marc González de la Varga, i compta amb un repartiment de luxe: Roser Batalla, Pedro Cánovas, Albert Eguizábal, Alícia Puertas i Alzira Gómez. És una producció de Pentateatre, amb la col·laboració de l’EMMCA (Escola Municipal de Música i Centre de les Arts. Idiomes: català i castellà).
SINOPSI
El Manolo és un home jubilat, procedent d’Extremadura, que fa 40 anys que viu a L’Hospitalet. Sempre havia admirat a Manolo Escobar al que va portar un día en el seu taxi, però un día va canviar i… La Marisa, la seva filla, està preocupada per ell. Diu que últimament fa coses molt estranyes i creu que s’està tornant boig perquè només parla en català i s’ha fet militant de la CUP. Degut a això, la filla mig histèrica acudeix amb el seu pare a unes sessions de psicodrama perquè el tractin. Però, s’adona que ella també te traumes com els demes participants a les sessions. Tot resulta massa complicat per a un psiquiatra que havia vingut a Barcelona només per ser actor, però en no saber català… [+info]
(*) Almeria Teatre, està al Carrer de sant Lluis 64 (Gràcia)