jueves 02 mayo 2024

jueves 02 mayo 2024

Catalunya: Jornades Feministes 2016 i la república catalana feminista / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible

Els propers 3,4 i 5 de juny es celebren les IV Jornades Feministes de Catalunya i Dones per la Independència – Sectorial Dones ANC, Feministes per la Independència, Gatamaula, Poble Lliure i SEPC hi participen a través de la Taula -Debat “Benvingudes a la República Catalana Feminista”.*

També conviden a ballar-hi la rumba amb lletra de Tzana Berenguer i Viñas, amb Lali Bargalló i Gómez a la guitarra i a Arantxa Urea i Lawentic al caixó! el dissabte 4 de juny a l’Auditori UPF Campus Ciutadella en la cloenda de l’acte Benvingudes a la República Catalana Feminista.   L’assaig de la Rumba** està previst el 26 de maig.

La Rumba Feminista comença amb aquests versos: Som dones independents!/ Feministes de tots colors!/ És la força de les dones!/ Llum, saviesa, vida i poder. Som dones independents!/ Feministes i bona gent! / És la força de les dones!/ Llum, saviesa, vida i poder.

I en la tornada clama contra el militarisme, el sexisme, els rosaris i hi posa ovaris tot reclamant una Catalunya republicana (República és nom de dona..), feminista i independent.

A “Benvingudes a la República Catalana Feminista” volen: construir juntes un nou país radicalment feminista; una constitució que garanteixi viure en llibertat;  la sostenibilitat de la vida i el dret al propi cos.

Per aquests col·lectius “la radicalitat del feminisme necessita també la radicalitat d’un país lliure”. Les dones són expertes en rebel·lia, diuen i “la independència és una oportunitat de pràctica de la llibertat; és un camí que requereix de l’acció directa, la desobediència …”.

La independència doncs,  per garantir una societat més justa i on les dones siguin part des d’un principi.

A “Benvingudes a la República Catalana Feminista” obren un debat “per una llibertat feminista on la diferència política es contempli com una riquesa”.

Reafirmant-se en la divisa de Maria-Mercè Marçal, conviden a debatre com fer realitat una república catalana amb les dones i per a les dones a la Taula-diàleg-debat Per què feminisme i independència van de la mà?.

L’acte està previst que finalitzi amb una declaració política, l’actuació de la Maga Glòria i l’estrena de la Rumba Feminista.

Organitzadores: Dones per la Independència  – Sectorial Dones ANC, Feministes per la Independència, Gatamaula , Poble Lliure  i SEPC

 

 

Inscripcions fins el 2 de juny online.

Informació de les Jornades

*Jornades Feministes 2016: Benvingudes a la república catalana feminista, 4 de juny a les 17:30h a l’Auditori Campus Ciutadella UPF

**26/05 de 17:30h a 18:50h a ca la dona)

http://feministesperlaindependencia.cat

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: III Premio ADHUC en estudios de género y sexualidad / La Independent / Notícies gènere

El Centro de investigación ADHUC-Teoria, Gènere, Sexualitat (Universitat de Barcelona) convoca la tercera edición del...

EEUU: Alguien llama a la puerta

La candidata del Partido Verde, Jill Stein. Foto wikipedia-org El cambio climático ha sido el...

Comunicación intergrupal entre Cataluña y España

  Foto de Blog Aresta Mujeres   Ma. Àngels Viladot*, doctora en Psicologia Social y...