sábado 30 septiembre 2023

sábado 30 septiembre 2023

Compartir

20ª Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona

Mostra internacional de films de dones de Barcelona 

Acte inaugural 7 de juny Auditori CCCB (sessió gratuïta):Villa El Salvador

L’acte inaugural a la Filmoteca de Catalunya, el 8 de juny, consistirà en la projecció de la pel·lícula Ferida arrel: Maria Mercè Marçal (Fran Ruvira, 2012), una pel·lícula col·lectiva entorn a la figura de la poeta catalana.

PROGRAMA  i Espot de la 20a Mostra / 3 articles relacionats a La Independent:  20a MOSTRA: Joves realitzadores magrebines

20a MOSTRA: Una Antologia i 20a MOSTRA: Àfrica és nom de dona

 

Homenatge a Marçal i mirall de les propies experiències de les 22 directores Judith Colell, Anna Petrus, Mercè Ibarz, Lydia Zimmermann, Rosa Vergés, Mariona Omedes, Francesca Llopis o Elisabet Cabeza, entre d’altres. Mirades de realitzadores de diferents generacions que reflexionen sobre la identitat femenina,i que es reuniran amb motiu de l’estrena de la pel·lícula.


Entre el 7 i 17 de juny, la 20ª Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona oferirà en diversos espais de la ciutat (Filmoteca de Catalunya, CCCB, Virreina Centre de la Imatge, Centre de Cultura de Dones i Espai Francesca Bonnemaison) les produccions de ficció i documental signades per realitzadores procedents d’arreu del món. Totes les entrades són gratuïtes excepte a la Filmotèca.

direres

Alguns dels títols més esperats en aquesta 20ª edició són Attenberg (Athina Rachel Tsangari, Grècia, 2010), Sur la planche (Leïla Kilani, França, 2011) o 48 (Susana de Sousa, Portugal, 2010), obres de joves realitzadores amb un plantejament formal innovador.

Agnes_varda1La Mostra ofereix també la darrera producció d’Agnès Varda (1928, Brusel·les): Agnès de ci et là Varda, un recull de 5 cròniques de 45 minuts en les quals la cineasta filma les seves trobades amb artistes i artesans de tota mena.

Les 20 edicions de l a Mostra es celebraran  amb una acció participativa online que ha donat lloc a la secció “Una Antologia”. Espectadors i espectadores han proposat aquelles obres exhibides al llarg dels anys i que volen revisionar des d’obres pioneres fins les propostes més transgressores. A destacar les pel·licules d’Alice Guy (1873-1968), considerada la primera directora del motion picture, i Germaine Dulac (1882-1942), realitzadora francesa del surrealisme experimental de qui es projectarà un migmetratge documental digitalitzat de 1935, inèdit al nostre país, sobre l’ascens dels nacionalismes a l’Europa d’entreguerres : Le Cinéma au service de l’histoire.

 

ali_ger


No faltaran les seccions habituals: A “El Sexe dels Àngels” amb les pel·licules que reflexionen sobre les identitats fixades; A Cortos en femenino” els roser_aguilar1curmetratges de realitzadores de tot l’Estat el·laborat per TRAMA. Hi destaca la pel·licula Ahora no puedo de Roser Aguilar (2011), guanyadora del Premi Gaudí al Millor Curtmetratge; A “El vídeo del minut” es fa una invitació a totes les dones a que s’expressin gravant en un únic pla seqüència d’un minut de durada, la seva mirada entorn a un tema  que enguany ha estat “la revolució” i hi haurà una sessió especial amb la projecció de les peces i una taula rodona a la Virreina Centre de la Imatge.

La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona col·labora amb Filmin per facilitar l’accés a les obres, passat el certamen, d’un públic més nombrós estrenant en el portal online alguns títols projectats a la Mostra els darrers anys i, entre el 7 i 17 de juny, una selecció d’obres dirigides per dones a un preu reduït. Finalment la Mostra ha col·laborat amb l’Institut Europeu de la Mediterrània per difondre l’obra de joves realitzadores marroquines, amb Medicus Mundi pel dret a l’accés a la salut a l’Àfrica, i amb el Centre de Cultura de Dones i el CCCB per desenvolupar diverses trobades i activitats paral·leles.

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Anahí Bages: “Se ligaba el ciclismo a masculinidad y costaba mucho seguir”

       Entrevistamos a Anahí Bages, de Woman in Bike en el Garraf. Es...

CONVOCATÒRIA EN SUPORT AL MOVIMENT INTERNACIONAL DE DONES CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA I LES DESIGUALTATS ENTRE DONES I HOMES

  L’Ajuntament convoca demà dia 8 de març les treballadores i els treballadors municipals a...

México: Control a los partidos políticos de los presupuestos para el liderazgo político de las mujeres

Vigila IFE con lupa fondo de partidos para capacitar a mujeres Tienen 2 semanas para...