Friday 04 October 2024

Friday 04 October 2024

Sandra Miguez presenta a Barcelona el llibre “Líbranos del mal”

Aquesta periodista de Paranà a Entre Rios, Argentina, especialitzada en comunicació amb visió de gènere i salut, es coneguda per les periodistes catalanes que pertanyen a la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere. A banda de compartir-hi afiliació, ha estat convidada per la XIDPIC.CAT-XIPVG en diferents ocasions. Ha visitat Barcelona i Vilanova i La Geltrú, presentant una obra anterior Crimenes Menores. Género y Poder Judicial, la trama de una disputa (Editorial Azogue.2019) sobre el rol del Poder Judicial en relació al feminicidi de la jove Micaela García. Posteriorment va escriure Micaela, una vida, una muerte y una Ley (De) Construcción del Estado con perspectiva de género, que explica el desenvolupament de la Ley Micaela amb l’incorporació de la Perspectiva de Gènere als mitjans de comunicació (Delta Editora. 2021).

Sandra Miguez també és col·laboradora de La Independent, havent participat en el projecte “Dones que lluiten. Històries que inspiren”, un conjunt d’entrevistes a dones grans i anàlisis de premsa publicat el 2023, i sobre el qual en feu una presentació juntament amb la seva colega Sílvina Molina a Ca La Dona, a Barcelona.

Aquest mes de març de 2024 serà de nou entre nosaltres, el dia 7 a la llibreria Prole per presentar a Catalunya el llibre Líbranos del mal i el dia 19 al Col·legi de Periodistes de Catalunya en un esmorzar debat sobre el llibre i l’actualitat argentina.

Portada del llibre Líbranos del mal. Foto Diario Digital Argentino

En paraules de Mauricio Koch, escriptor i docent, per a la contraportada del llibre Líbranos del mal de Sandra Miguez, l’autora narra com el 25 d’agost del 2016, dues monges, Silvia Albarenque i Roxana Peña, van denunciar les autoritats del Convent de Carmelites Descalces de Nogoià. Es va escorcollar la institució i en l’operatiu s’hi va trobar fuets, cilicis i altres elements destinats a causar dolor i mortificació.

La notícia va ser de caràcter nacional i la priora del convent, Luisa Ester Toledo, va ser portada a judici i declarada culpable de privació il·legítima de la llibertat doblement qualificada per l’ús de violència i amenaces.

Sandra Miguez investiga i analitza els detalls del cas. I recorre, a més, la història de l’Església, el rol de les dones dins d’aquesta, la creació de l’ordre de les Carmelites, l’anquilosament o la persistència d’hàbits propis de l’edat mitjana.

Deslliura’ns del mal és un llibre que ens permet treure el cap a un món de regles rígides, on l’evolució espiritual s’assoleix només amb sacrifici i dolor, atavismes que, a jutjar per l’avançada actual d’idees ultraconservadores, van més enllà dels claustres i lluny d’estar en retirada han tornat amb més força que mai.

Sandra Miguez és llicenciada en Comunicació Social. És Diplomada en Salut i Diplomada en Gènere i Drets Humans. Va cursar a més dos anys de la Llicenciatura de Treball Social.

Les seves especialitats són: Periodisme amb visió de gènere, Comunicació en Salut. Llibertat d’Expressió, Ètica periodística, Periodisme de Recerca, Periodisme Polític, Periodisme i Diversitat, Llenguatge inclusiu, Comunicació política i institucional. I és Assessora en Comunicació amb perspectiva de drets i gènere per a organismes nacionals i municipals.

Exerceix de Periodista des de fa 37 anys. Ha treballat en mitjans televisius, radials, publicacions gràfiques i digitals. Ha conduït durant 13 anys el programa Y de golpe la noche amb enfocament de drets que s’emet per 10 ràdios de la província d’Entre Ríos. Columnista de gènere, ha treballat a les Ràdios de la Uner, a Ràdio Nacional Paraná (LT14 Ràdio General Urquiza), Ràdio Comunitària Barriletes, Ràdio 2820 i en altres ràdios de la província d’Entre Ríos.

Ha impartit cursos, conferències i tallers sobre periodisme, periodisme i salut, periodisme i gènere a Argentina, Llatinoamèrica i Carib i Estat espanyols, especialment per a institucions i universitats.

Pertany a la Xarxa de periodistes de Ràdios Universitàries, Xarxes de Periodistes Feministes, Xarxa de Periodistes amb visió de Gènere d’Argentina i el I Fòrum Entrerrià per a la implementació plena de la Llei d’ILE/IVE.

Entre les seves obres cal destacar: Líbranos del Mal, Ed Azogue 2023; Crímenes Menores. Género y Poder Judicial, la trama de una disputa, Ed Azogue 2019; Micaela, una vida, una muerte y una Ley (De) Construcción del Estado con perspectiva de género, Delta Editora 2021; Información para la Paz. Autocrítica de los medios y responsabilidad del Público. Comunicación 24: La autocrítica de los profesionales de la Información: Entre la ética y la moral (Fundación COSO) Valencia, España.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter with the latest published news.

You may also be interested

Mor Anna Lizaran, “la Lizaran”, la gran del teatre català

(fotografia:noticias.lainformacion) Anna Lizaran, nascuda l’any 1944 a Esparreguera, va fer teatre de ben jove a...

Barcelona: una Webapp contra la violència masclista i el patriarcat / La Independent / Notìcies Gènere

El proper 14 d’Octubre surt la webapp Appodera’t, l’eina 2.0, per lluitar contra les...

Delictes d’odi

OPINIÓ Fa un temps, em vaig sentir vexada per un professor. Jove, alternatiu, sense trets...