Thursday 25 July 2024

Thursday 25 July 2024

Compartir

Una desaparició o un feminicidi?

Escrit per A.S. / La Independent

Des de feia més de tres anys, Carmen Fernandez V. formava part de la plantilla de personal treballador del Vaixell oceanogràfic García del Cid, del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).


Carmen Fernandez, està desapareguda des de mitjans de setembre del vaixell, en el qual treballava com a cambrera. Havia interposat una denúncia per assetjament a un dels seus companys de tripulació. Es comentava en el seu entorn familiar, però sense poder-se comprovar, que en aquelles mateixes dates s’havia embarcat l’assetjador fent la mateixa ruta que ella. Si fos cert s’estaria fora dels protocols d’assetjament obligats per a les empreses.

Carmen Fernandez ja havia interposat una altra denúncia per assetjament a un altre company el 2019, i es va arxivar el cas aquell mateix any, segons el seu advocat.

La familia critica el “silenci” de l’organisme corresponent, i està indignada per la “total manca de comunicació” que han trobat. Segons el portaveu, la família no ha rebut suport per part de cap altra institució depenent del Ministeri de Ciència o de cap altre ministeri.

Segons publica l’agència Europa Press, “l’advocat de la família de Carmen Fernandez denuncia que el jutjat valencià va obrir diligències quan li va arribar la investigació de la Guàrdia Civil, però immediatament va decidir arxivar-la sense que s’arribés a practicar cap investigació, entenien que no hi havia indicis de delicte i que es va poder tractar o bé d’una caiguda accidental o d’un suïcidi”.

Segons els companys de tripulació en adonar-se de la seva desaparició van estar buscant-la al vaixell sense èxit, van avisar a Salvament Marítim sense aconseguir trobar-la. Segons fonts de la investigació van assegurar que a la seva cabina hi van trobar una nota de comiat, fet que es va interpretar com que s’havia tret la vida llançant-se per la borda.

El seu entorn ho desmenteix, explicant que Carmen Fernandez tenia un quadern de notes o diari personal on s’hi podia interpretar un estat d’ànim descoratjador per tots els successos que li succeient. Carmen tenia 43 anys i deixa tres fills. Des dels grups de dones contra la violència masclista s’espera que aquesta desaparició sigui considerada un feminicidi més dels que perillosament la Justícia s’hi està acostumant.

Foto: Wikipedia

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Isabel Allende. Premi Liber 2020 a l’autora hispanoamericana més destacada

L’escriptora i periodista xilena Isabel Allende ha estat escollida Premi Liber 2020 a l’autora hispanoamericana...

València: supressió del Centre Reina Sofía pel govern Valencià.

La Intersindical Valenciana lamenta que: “Després de 14 anys de treball –els dos últims amb...

Representants dels partits polítics expliquen els seus programes a les dones amb discapacitats

Gran èxit de l’acte convocat per Dones No Estàndards en el que les candidates...