Sunday 24 September 2023

Sunday 24 September 2023

Compartir

Barcelona: “Dolça fera, que en l’ il·lícit, trobes el plaer” / La Independent / Notícies Gènere

El 18 d’abril, a l’espai Ca la Dona, a les 19 hores, tindrà lloc la presentació del Llibre “Dolça fera,  que en l’il·licit, trobes el plaer”, recull de contes signat per Maria Ferotge.
El llibre està prologat per Teresa Sanz, professora i responsable de la Mostra de FemArt, projecte creatiu, d’Experimentació i Creació de Ca la dona. 

 

  

La prologuista exposa que : “Aquest recull de contes s’ofereix en un registre directe i clar, de lectura àgil, gmàticament encabit dins el gènere narratiu del realisme político-social, per tal com l’atravessa i cohesiona, un enfocament polític (una mirada feminista i antiautoritària) sobre contextos reals, on la trama ficcionada respon a una relació troncal d’enfrontament entre personatges (caracteritzats per ser dones, lesbianes i trans, les quals transgredeixen la normativitat, i presenten una actitud subversiva) en escenaris d’actualitat sociopolítica que els són molt adversos”.

“Al llarg de la lectura, situada en la confrontació, es mostren els límits reals on topen sentiments, ambicions, conviccions, dificultats diverses, sense cloure’s en cap tancament o dissolució dramàtica ni còmica, feliç o dissortada, sinó ubicant-se en un desenvolupament continu i versemblant, sempre en una marxa oberta, sortejant entrebancs sense rendició ni desànim, malgrat la desproporció entre les dimensions dels murs que apareixen al camí i les escletxes per on s’obren pas, o l’alçada que han de remuntar”, i continua.

 

 feraa

 

 

I encra diu: “Amor, solidaritat –sobre tot sororitat– i compromís certifiquen la possibilitat de cura entre cossos, de goig de fer entre dones, d’amistat, de sexe. El vell «continu lèsbic» es fa pràctica política travessant tots els àmbits i sectors; no hi ha competició en les relacions, i per tant, tampoc agonia. Tota una lliçó de bona literatura: fresca, física i indómita (i jo que pensava que «em sabia tots els contes!»). Ha estat un plaer llegir-te, dolça fera ferotge”.

 

*El llibre està publicat per l’Editorial Aldarull.

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Cicatritzant el silenci

    De seguida s’entra en el silenci dolorós d’A cicatriz branca. El seu ritme...

Una més …

Només amb 37 anys li han arrabassat la vida. Només per ser dona l’han assassinada....

Menys dones al Parlament català

MAJORIA ABSOLUTA INDEPENDENTISTA AL PARLAMENT DE CATALUNYA JxSí + CUP:  72 escons NOMÉS 38,5% DE...