Saturday 13 July 2024

Saturday 13 July 2024

Compartir

Prou violències masclistes! Prou assassinats! Ens volem vives!

Des de Novembre Feminista fem una crida a manifestar la nostra més enèrgica repulsa i indignació davant la situació actual d’impunitat davant els feminicidis que no s’aturen, participant en una Concentració dissabte 29 de setembre a les 14 hores a la Plaça 8 de març (Barcelona)

En primer lloc, volem transmetre tota la nostra força, amor i ànims per a les famílies, amistats i companyes de les dones i nenes assassinades, per tal que sàpiguen que en aquests moments de dolor profund no estan soles.

Les agressions i els assassinats de dones, o dels seus fills o filles, són la notícia de cada dia en els mitjans de comunicació. Els assassins semblen tenir carta blanca perquè les institucions no donen les respostes necessàries. La impunitat cada vegada és més gran.

Les violències masclistes vers les dones constitueixen un sistema de relacions de poder que legitima i perpetua les desigualtats entre homes i dones. Aquestes són presents en totes les estructures de la societat i suposen la més greu vulneració dels drets humans de les dones. Tanmateix, aquestes agressions són inseparables de les que pateixen les persones que no responen a les identitats heteronormatives hegemòniques.

Malgrat les mobilitzacions i pressions dels col·lectius feministes, no s’està dotant de recursos suficients a les polítiques contra les violències masclistes ni en la prevenció, atenció ni protecció de les víctimes. Les administracions públiques (Estat i Catalunya) han retallat molts diners en polítiques i programes d’intervenció integral de les violències masclistes. Cal que les administracions adoptin amb urgència mesures efectives per a l’eradicació de les violències.

Ens demanen a les dones que denunciem, però la majoria de les denúncies acaben en absolució. El sistema judicial no té en consideració la violència psicològica, ja sigui en forma de menyspreu, de desvalorització, d’humiliació… com un abús, i aquesta és la base de la violència masclista. Quan ens diuen a les dones que denunciem, ens trobem soles.

EXIGIM una resposta contundent i integral que posi en el centre a les dones i castigui qualsevol forma de violència masclista, les invisibles com el llenguatge sexista, la cosificació dels cossos de les dones, la publicitat sexista, la desvalorització, etc. i també les formes visibles de masclisme com els abusos sexuals, les amenaces o les agressions físiques. Hem de lluitar contra totes les violències masclistes, quotidianes i invisibilitzades, que vivim les dones.

El silenci ens fa còmplices !!! Prou feminicidis !!! Prou violències masclistes !!!

Novembre Feminista

Convoquem concentració dissabte 29 de setembre a les 14 hores a la Plaça de 8 Març a Barcelona.

(Zona: Portal de l’Angel – Plaça de la Catedral-Via Laietana)

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El postmasclisme ja és aquí

Miguel Lorente Acosta, delegat del Govern espanyol per a la violència de gènere, explica...

Una més …

Només amb 37 anys li han arrabassat la vida. Només per ser dona l’han assassinada....

La menopausa. Les dones tenim opcions*

* Article publicat a Ella y el abanico Cristina Rubio farà la conferència “No te...