Sunday 23 June 2024

Sunday 23 June 2024

Compartir

Barcelona: Maria Galindo torna amb agenda plena per parlar de violències i despatriarcalització / La Independent / Notícies gènere

La feminista boliviana María Galindo, de l’organització boliviana Mujeres Creando, arriba a Barcelona amb una agenda plena de trobades en què parlarà sobre violències i genealogies feministes i despatriarcalització.

 

La boliviana María Galindo.

 

Després de participar a Alemanya al Global Media Fòrum de Deutsche Welle, la conferència internacional de mitjans que reuneix persones influents del món del periodisme, els mitjans digitals, la política, els negocis, la societat civil i l’acadèmia, Galindo torna a Barcelona.

La coneguda i potent activista, que també estarà en diverses ciutats de l’estat espanyol, protagonitzarà a Barcelona actes al costat de la Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament i l’associació de solidaritat, feminista i internacionalista SUDS.

 

Escola de Feminismes decolonial Permanent

La Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament ha informat que “com a inici i inauguració de la seva Escola de Feminismes decolonial Permanent, compartirà un diàleg col·lectiu amb la reconeguda activista feminista decolonial boliviana, Maria Galindo, cofundadora del col·lectiu Dones Creant, amb el Diàleg” Genealogies feministes, despatriarcalización i descolonització”.

Aquest acte es realitzarà a Ca la Dona a partir de les 18.30 hores, tot desitjant que les feministes, que des de la seva més àmplia diversitat hi estan totalment convidades, no només hi vagin a dialogar i analitzar de manera crítica i constructiva, sinó també a compartir l’inici d’un camí de pedagogia transformadora feminista des de la diversitat decolonial de sabers, genealogies i epistemologies feministes.

 

Comunic-art front les violències patriarcals

D’altra banda, Galindo va informar que gràcies a SUDS torna a Barcelona “parlant de violències. Del: Què fer, com entendre la violència, com transformar el dolor en lluita per justícia “. Aquest tema serà el que es tracti en un espai de diàleg que es realitzarà el dia 5 de juliol, de 16 a 18h, al Centre de Cultura de Dones, la Bonne (Sala Vallespí).

Galindo compartirà taula amb Dríade Aguiar, del col·lectiu Mídia Ninja (Narratives independents, periodisme i acció), i una representant d’Ànima Preta (comunicació contra discriminació racial), ambdues de Brasil.

El títol d’aquesta jornada serà: Sabers del Sud: “Comunic-art enfront de les violències patriarcals”, reflectint l’èmfasi en expressions comunicatives, artístiques, creatives.

 

 

maría galindo global media

Galindo en el Global Media Fòrum de Deutsche Welle.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Comunicado sobre las agresiones sexuales en Acampadasol

Desde de la Comisión de Feminismos queremos aclarar lo ocurrido en las últimas horas en...

Lleida: lliurament del V Premi Mila i de la VII Beca Cristina de Pizan a la Paeria

Periodisme amb visió de gènere L’acte de lliurament del V Premi Mila i de la...

Xiuxiueigs de personatges a través de la lectura. Els treballs i els dies

El mes de maig ha estat una mica més plujós, això ha servit per tenir...