Monday 06 May 2024

Monday 06 May 2024

Compartir

Miren Etxezarreta critica les politiques econòmiques que s’impulsen des de la UE davant de la crisi

Al voltant de 200 persones van assistir a la Xerrada debat sobre les polítiques econòmiques que s’impulsen des de la UE davant la crisis, que Miren Etxezarreta (Catedràtica d’economia aplicada de la UAB) va realitzar a la Rectoria de Sant Julià d’Alfou (Sant Antoni de Vilamajor) .

La xerrada versava sobre les repercussions del deute a l’economia familiar i als serveis públics.

 

Miren Etxezarreta va parlar del paper de l’estat com a reproductor de la societat en que està immers i com les polítiques que impulsen tenen l’objectiu fonamental de mantenir els interessos dels poderosos. També va parlar de les dificultats actuals dels estats per poder fer polítiques redistributives, per una ideologia neoliberal que s’imposa en una cada vegada major globalització econòmica. Va explicar com amb fons públics s’està pagant deute privat al estranger, i va ser molt crítica amb el paper del Banc Central Europeu i la política de la Cancillera alemana Àngela Merkel. Que hem de salvar el sistema financer, sembla clar mestres visquem en un sistema capitalista, va dir, però això no vol dir salvar als banquers responsables d’aquesta crisi per la seva nefasta gestió. I, demanava responsabilitats al president del Banc d’Espanya per la falta de control sobre les entitats financeres abans de la crisi. Per últim va denunciar una disminució del caràcter democràtic dels estats i va demanar la participació de la societat com una alternativa a aquesta pèrdua de democràcia. El moviment dels indignats i les diferents manifestacions i accions locals són un bon camí en aquest sentit.


mirem_etxezarreta

Després de la xerrada es va donar un ric i ampli debat sobre les possibles actuacions contra les retallades socials i sobre com potenciar la participació ciutadana a través d’un un magma que vagi estenent-se cap a una societat més justa i sostenible.

L’acte formava part del cicle de xerrades que diferents col·lectius del baix montseny i Cardedeu porten a terme per donar a conèixer altres punts de vista alternatius a la visió econòmica dominant. Aquestes entitats són: Àgora Vilamajor, Amics del MALL, Assemblea Popular d’Hostalric i rodalies, Banc del temps de Cardedeu, Cardedeu x un món millor, Cardedeu Vital, Indignats de Cardedeu, Indignats de Llinars, La Coordinadora de Llinars, Plataforma Stop Kàrting de Llinars i l’Associació Vilanimal.

El cicle de xerrades continua i ja estan previstes les dues següents, el dia 29 de febrer a Cardedeu que contarà amb la presència de Joan Subirats (catedràtic de Ciències Polítiques de la UAB), i el dia 1 de març a Llinars amb la presència de Antonio Turiel (Investigador de l’Institut de Ciencies del Mar de Barcelona).

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Euskadi: Neix el primer Observatori basc de la violència masclista

Serà operatiu aquest primer semestre. Adscrit a la direcció d’Atenció a les Víctimes de la Violència...

Mª Ángeles Cabré: “Vivim un auge de feminisme i visió de gènere”

Parlar de feminisme sense abans haver educat la mirada de gènere pot ser contraproduent, adverteix...

Barcelona: SEMINARI Noves aproximacions als estudis ètnics i les masculinitats / La Independent / Notícis gènere

Robert F. Reid-Pharr, director de l’Institute for Research on the African Diaspora in the Americas...