Diumenge 21 abril 2024

Diumenge 21 abril 2024

Compartir

Miren Etxezarreta critica les politiques econòmiques que s’impulsen des de la UE davant de la crisi

Al voltant de 200 persones van assistir a la Xerrada debat sobre les polítiques econòmiques que s’impulsen des de la UE davant la crisis, que Miren Etxezarreta (Catedràtica d’economia aplicada de la UAB) va realitzar a la Rectoria de Sant Julià d’Alfou (Sant Antoni de Vilamajor) .

La xerrada versava sobre les repercussions del deute a l’economia familiar i als serveis públics.

 

Miren Etxezarreta va parlar del paper de l’estat com a reproductor de la societat en que està immers i com les polítiques que impulsen tenen l’objectiu fonamental de mantenir els interessos dels poderosos. També va parlar de les dificultats actuals dels estats per poder fer polítiques redistributives, per una ideologia neoliberal que s’imposa en una cada vegada major globalització econòmica. Va explicar com amb fons públics s’està pagant deute privat al estranger, i va ser molt crítica amb el paper del Banc Central Europeu i la política de la Cancillera alemana Àngela Merkel. Que hem de salvar el sistema financer, sembla clar mestres visquem en un sistema capitalista, va dir, però això no vol dir salvar als banquers responsables d’aquesta crisi per la seva nefasta gestió. I, demanava responsabilitats al president del Banc d’Espanya per la falta de control sobre les entitats financeres abans de la crisi. Per últim va denunciar una disminució del caràcter democràtic dels estats i va demanar la participació de la societat com una alternativa a aquesta pèrdua de democràcia. El moviment dels indignats i les diferents manifestacions i accions locals són un bon camí en aquest sentit.


mirem_etxezarreta

Després de la xerrada es va donar un ric i ampli debat sobre les possibles actuacions contra les retallades socials i sobre com potenciar la participació ciutadana a través d’un un magma que vagi estenent-se cap a una societat més justa i sostenible.

L’acte formava part del cicle de xerrades que diferents col·lectius del baix montseny i Cardedeu porten a terme per donar a conèixer altres punts de vista alternatius a la visió econòmica dominant. Aquestes entitats són: Àgora Vilamajor, Amics del MALL, Assemblea Popular d’Hostalric i rodalies, Banc del temps de Cardedeu, Cardedeu x un món millor, Cardedeu Vital, Indignats de Cardedeu, Indignats de Llinars, La Coordinadora de Llinars, Plataforma Stop Kàrting de Llinars i l’Associació Vilanimal.

El cicle de xerrades continua i ja estan previstes les dues següents, el dia 29 de febrer a Cardedeu que contarà amb la presència de Joan Subirats (catedràtic de Ciències Polítiques de la UAB), i el dia 1 de març a Llinars amb la presència de Antonio Turiel (Investigador de l’Institut de Ciencies del Mar de Barcelona).

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El 29-M, les dones farem vaga. De raons no ens en falten!

  OPINIÓ El 29-M ha de ser una jornada de vaga general de les treballadores...

unnamed

Barcelona: María José Gómez, nova directora de Time Out Barcelona / La Independent / Notícies de gènere

La periodista María José Gómez serà la nova directora de Time Out Barcelona en substitució...

cedaw

Recomanacions del comitè Cedaw i CTM

    El gener passat es van realitzar unes jornades de treball convocades per ONU...