Monday 05 June 2023

Monday 05 June 2023

Logo de la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género

Compartir

La XIPVG inicia una campanya per l’agenda per a la igualtat de gènere als mitjans

La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (XIPVG) crida els governs, els mitjans de comunicació i les empreses tecnològiques a complir l’agenda per a la igualtat de gènere. 

Presenta el Decàleg “Recomanacions per avançar en la igualtat de gènere i els drets de les dones a la comunicació i el periodisme”. Realitzarà el Panell “Justícia climàtica, mitjans de comunicació i gènere” al Fòrum virtual NGO CSW66 el 23 de març.

PHOTO-2022-03-10-05-22-04

La XIPVG està fent a les xarxes socials, del 9 al 23 de març, la campanya “Igualtat de gènere en la comunicació” que demana el compliment del Capítol J “Dones i Mitjans de Difusió” de la Plataforma d’Acció de Beijing signada pels Estats el 1995.  La campanya està basada en la presentació del Decàleg “Recomanacions per a avançar en la igualtat de gènere i els drets de les dones a la comunicació i el periodisme”, amb versions en espanyol, anglès i suec.

El Decàleg, que reuneix recomanacions de diveros països (entre elles hi ha les recomanacions de Catalunya)  estan agrupades en: Normatives i polítiques públiques; Violències contra les professionals de la comunicació; Ús del llenguatge inclusiu i no sexista; Representació de les dones i tractament de la informació; Participació i drets laborals de les dones als mitjans de comunicació; i Educació i estudis de gènere als programes i escoles de comunicació i periodisme. Les diverses recomanacions han estat integrades en el Decàleg per les periodistes de la XIPVG:  Alícia Oliver i  Cristina Pulido (Catalunya), Rocio Illas (Mèxic), Cynthia Mara Miranda (Brasil),  Mònica Maureira (Xile), Grace Montserrat Torrente R.  (Colòmbia). El disseny ha estat a càrrec de Katalina Barrera

Panell “Justícia climàtica, mitjans de comunicació i gènere” al Fòrum virtual NGO CSW66

PHOTO-2022-03-07-21-11-55

EL Panell “Justícia climàtica, mitjans de comunicació i gènere” * de la XIPVG al Fòrum virtual NGO CSW66, serà el dimecres 23 de març, a les 12h de Nova York, amb la participació de: Lígia Arreaga, periodista i activista ambientalista de Panamà; Dolçe Maria Pereira, feminista afroecològica del Brasil; Whitney Godoy, fotoperiodista hondurenya; i Douce Namwezi, periodista i activista congolesa.

Aquest esdeveniment és paral·lel a la CSW66 del 13 al 25 de març, que té com a tema prioritari: Aconseguir la igualtat de gènere i l’empoderament de totes les dones i nenes en el context de les polítiques i programes canvi climàtic, medi ambient i reducció del risc de desastres.

* El Panell “Justícia climàtica, mitjans de comunicació i gènere” comptarà amb traducció a l’anglès ia l’espanyol. És obert al públic. Cal registrar-se en aquest enllaç

Facebook: @RedInternacionalDePeriodistas Twitter: @redpergenero
Instagram: @redpergenero

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

8 de març. Dia Internacional de Les Dones

Permisos iguals i campanya #padresigualitarios

Barcelona: L’Equip femení del FC Barcelona ha guanyat la Champions League femenina / La Independent / Notícies gènere