jueves 25 abril 2024

jueves 25 abril 2024

Logo de la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género

Compartir

La XIPVG inicia una campanya per l’agenda per a la igualtat de gènere als mitjans

Logo de la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género

La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (XIPVG) crida els governs, els mitjans de comunicació i les empreses tecnològiques a complir l’agenda per a la igualtat de gènere. 

Presenta el Decàleg “Recomanacions per avançar en la igualtat de gènere i els drets de les dones a la comunicació i el periodisme”. Realitzarà el Panell “Justícia climàtica, mitjans de comunicació i gènere” al Fòrum virtual NGO CSW66 el 23 de març.

PHOTO-2022-03-10-05-22-04

La XIPVG està fent a les xarxes socials, del 9 al 23 de març, la campanya “Igualtat de gènere en la comunicació” que demana el compliment del Capítol J “Dones i Mitjans de Difusió” de la Plataforma d’Acció de Beijing signada pels Estats el 1995.  La campanya està basada en la presentació del Decàleg “Recomanacions per a avançar en la igualtat de gènere i els drets de les dones a la comunicació i el periodisme”, amb versions en espanyol, anglès i suec.

El Decàleg, que reuneix recomanacions de diveros països (entre elles hi ha les recomanacions de Catalunya)  estan agrupades en: Normatives i polítiques públiques; Violències contra les professionals de la comunicació; Ús del llenguatge inclusiu i no sexista; Representació de les dones i tractament de la informació; Participació i drets laborals de les dones als mitjans de comunicació; i Educació i estudis de gènere als programes i escoles de comunicació i periodisme. Les diverses recomanacions han estat integrades en el Decàleg per les periodistes de la XIPVG:  Alícia Oliver i  Cristina Pulido (Catalunya), Rocio Illas (Mèxic), Cynthia Mara Miranda (Brasil),  Mònica Maureira (Xile),Grace Montserrat Torrente R.  (Colòmbia). El disseny ha estat a càrrec de Katalina Barrera

Panell “Justícia climàtica, mitjans de comunicació i gènere” al Fòrum virtual NGO CSW66

PHOTO-2022-03-07-21-11-55

EL Panell “Justícia climàtica, mitjans de comunicació i gènere” * de la XIPVG al Fòrum virtual NGO CSW66, serà el dimecres 23 de març, a les 12h de Nova York, amb la participació de: Lígia Arreaga, periodista i activista ambientalista de Panamà; Dolçe Maria Pereira, feminista afroecològica del Brasil; Whitney Godoy, fotoperiodista hondurenya; i Douce Namwezi, periodista i activista congolesa.

Aquest esdeveniment és paral·lel a la CSW66 del 13 al 25 de març, que té com a tema prioritari: Aconseguir la igualtat de gènere i l’empoderament de totes les dones i nenes en el context de les polítiques i programes canvi climàtic, medi ambient i reducció del risc de desastres.

* El Panell “Justícia climàtica, mitjans de comunicació i gènere” comptarà amb traducció a l’anglès ia l’espanyol. És obert al públic. Cal registrar-se en aquest enllaç

Facebook: @RedInternacionalDePeriodistas Twitter: @redpergenero
Instagram: @redpergenero

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Mataró acull el VI Seminari de Dones Sordes de Catalunya

La situació actual de les dones sordes és de discriminació, per ser dones, per ser...

Seminario de CLADEM en México: las cifras no mienten

Cladem   En Centroamérica dos de cada tres mujeres que mueren, son asesinadas. En Brasil...

Qüestionari a associacions de dones del Maresme

Responen cinc dones : Carmen Talavera i Arlette Egea, Núria López, Pilar Farrero i Anna...