El XXIII Congrés de l’Associació Mundial de Dones Periodistes i Escriptores (AMMPE) ha emès una resolució tot demanant que el feminisme sigui considerat patrimoni immaterial de la humanitat de la Unesco.
Aprovada per assentiment de les participants, la resolució surt d’una proposta sotmesa al plenari del congrés durant el panell de l’Aliança Global per als Medis i Gènere (GAMAG), moviment mundial per a promoure la igualtat de gènere a i a través dels mitjans de comunicació.
Dit i fet, el secretariat europeu de la GAMAG ha volgut protegir el feminisme com a concepte global tot instant a la Unesco a fer una realitat aquesta salvaguarda de la qual s’ha tornat a parlar amb motiu del decés de la que fou ministra de Cultura espanyola Carmen Alborch que fa anys ho va suggerir.
El Feminisme amb lletres majúscules hauria de ser entès com una lluita global per als drets humans, contra l’explotació, per la dignitat i per a revertir l’actual ordre mundial. Per tot això considerat Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la Unesco.
També a proposta del secretariat europeu de la Gamac, amb seu a Barcelona, no s’ha oblidat el que passa a casa nostra i el Congrés de l’AMMPE ha condemnat una greu agressió masclista feta a un tweet signat per un, com a mínim, controvertit escriptor, i adreçat a la Secretaria d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata, i al seu departament.
El tweet ha estat denunciat i el compte de twitter tancat car incloïa amenaces de mort. S’ha produït precisament la mateixa setmana on el congrés celebrat a Londres debatia com fer front a les agressions masclistes en línia.