Tuesday 16 July 2024

Tuesday 16 July 2024

Logo bo La Independent

Estem de celebració. V aniversari de La Independent

 

EDITORIAL

Ara fa tot just cinc anys que un grup de col·legues pertanyents a la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya -Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (XIDPI.CAT-XIPVG), vam decidir pujar al carro dels mitjans digitals amb La Independent  amb l’objectiu de donar visibilitat a totes les qüestions i problemes de gènere. Dit en altres paraules vam voler dotar-nos d’ una eina de comunicació on el tractament informatiu del gènere fos l’eix vertebrador de les nostres informacions.

Per això La Independent es va posar al servei de totes aquelles associacions, col.lectius, grups i dones que lluiten pel dret i les llibertats de les dones, pels Drets Humans de les Dones.

Com heu pogut anar comprovant al llarg d’aquests anys 5 anys, tant les que col.laboreu amb laindependent.cat com totes les persones que ens seguiu, la nostra tasca no ha estat exempta de dificultats. I no tan sols per la crisi econòmica que ha afectat a les possibles subvencions -que no hem tingut fora del primer any- sinó que també perquè La Independent es fruit de l’empenta, esforç, dedicació i voluntariat del grup fundador inicial i de les i els periodistes que s’ hi han anat afegint en el decurs d’ aquests anys i que ens ha empés en el nostre compromís de treball contra la violència masclista, la trata de persones, la injustícia, les guerres i de tot allò que fa vàlida la lluita feminista: la desigualtat entre dones i homes.

Ens queda molt per fer. Especialment dins del món de la comunicació i en especial dels mitjans audiovisuals on sobre el tractament informatiu de gènere podem dir que el més calent és a l’aigüera.

En qualsevol cas, però, cal subratllar una vegada més que estem de celebració i que en aquests cinc anys hem tingut ja més de 4.250.000 visites. Això ens demostra – a més d’ esperonar-nos – que el que fem interessa i que encara tenim no solament molt a dir sinó que encarem el futur més immediat amb l’ànim de millora en tots els aspectes informatius de la nostra tasca com a periodistes i comunicadores.

 

 

Consell Redacció La Independent 1

 

 

Consell Redacció la Independent 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

Consell Redacció 2014   Consell Redacció La Independent 2014 bis

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Sant Martí. Barcelona: Premi Jove de Còmic per a la prevenció de la violència masclista / La Independent / Notícies gènere

El districte de Sant Martí convocarà properament el Premi Jove de Còmic per a...

Fortes i unides contra la violència a dones i nenes

María José Carretero experta en violència de l’Observatori del LEM Espanya Celebració del vintè...

Catalunya – Índia: Anna Ferrer, Premi Gaudí-Gresol / La Independent / Notícies gènere

Anna Ferrer. Foto: FVF Anna Ferrer, presidenta de la Fundación Vicente Ferrer (FVF), ha estat...