Wednesday 19 June 2024

Wednesday 19 June 2024

Estat espanyol: Tren de la Llibertat / La Independent / Notícies Gènere

 

 

El proper 1 de febrer entrarà a Madrid el Tren de la Llibertat. Aquest tren té com a objectiu que es mantingui en vigència la llei actual de salut sexual i reproductiva i d’interrupció voluntària de l’ embaràs.

La idea segons els comunicats enviats, sorgeix de la Tertúlia Feminista Las Comadres i Mujeres por la Igualdad de Barredos (Astúries).  Aquestes organitzacions han acordat organitzar el tren de la Llibertat, que sortirà d’Astúries amb el propòsit d’arribar a Madrid l’1 de  febrer.

Tots els col·lectius de dones d’Astúries fan una crida a la resta d’associacions i a totes les dones en general, perquè se sumin a aquesta acció, ja sigui acompanyant-les en el viatge o creant-se el propi mitjà de transport des de tots els punts de l’Estat espanyol, amb l’objectiu d’unir-se en una lluita pels drets i llibertats de totes les dones.

Segons les organitzadores, és molt important que la trobada sigui a les 12 del migdia del dia 1 a l’Estació d’Atocha de Madrid, ja que hi haurà una rebuda per part de diferents col·lectius de dones amb una batucada-xaranga que partirà de la estació acompanyant a la manifestació en el recorregut fins al Congrés de Diputats.

El propòsit és lliurar el document “Perquè jo Decideixo”, al President del Govern, al President del Congrés, a la ministra Ana Mato, al ministre Gallardón i als diferents grups parlamentaris.

DEntre els actes previstos hi ha la convocatòria d’una gran Assemblea per la llibertat a la seu de CCOO de Madrid. La participació, oberta tant per a les organitzacions com a la ciutadania, té com a motiu principal “compartir punts de vista  d’allò que és personal a tot allò que és col·lectiu d’aquest autèntic drama i retrocés per a totes les dones” segons les organitzadores.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Campanya contra la Violència Sexual sobre Nens i adolescents

“UN DE CADA CINC” és el nom de la Campanya del Consell d’Europa contra la...

Barcelona: La judoka Miriam Blasco homenatjada en el ‘BCN Sports Film Festival 2017’ / La Independent / Notícies gènere

Fou la primera judoca de l’Estat espanyol que va aconseguir una medalla d’or. Durant la...

Jornada per reflexionar sobre l’Escola Inclusiva

La FAPAC (Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya), l’ACPEAP (Associació Catalana de Professionals dels...