Monday 15 July 2024

Monday 15 July 2024

Compartir

Estat espanyol: Documental: Les Mestres de la República

El documental “Las Maestras de la República” ha estat nominat per als Premis Goya que es concediran el proper 9 de febrer.

Las Maestras de la República documental de 65 minuts amb guió i direcció de Pilar Pérez Solano, directora de proyecto Luz Martínez Ten FETE -UGT Enseñanza i amb textos de veu Off de Josefina Aldecoa. Rodada a l’Institut – Escola Isabel la Catòlica de Madrid, edifici model de les construccions escolars de la II República, ha estat nominada als premis Goya com a millor documental.

En ell es narra, a través de testimonis i imatges d’arxiu inèdites i amb la recreació d’una mestra de l’època interpretada per l’actriu Laura de Pedro, el llegat de les mestres republicanes i reivindica l’herència educativa de la II República.

Organitzat en funció de testimonis i familiars, relata cinematogràficament el moment històric que van viure aquestes mestres compromeses amb els ideals d’igualtat, justícia i solidaritat i el seu paper tan important en la transformació social del país per mitjà de l’educació. El moment històric reviu el dret al vot de les dones, ser més visibles en l’àmbit social -polític – educatiu, en el mateix temps de la construcció de l’escola moderna i la dignificació de la figura docent.

El documental rescata també el magisteri de les dones a la II República. Dones que despertaven a la igualtat i el model era més escoles i millors mestres.

El documental obre altres temes com el de la repressió, -a elles se les va sancionar doblement per ser dones i es va exercir sobre elles un càstig més preventiu i exemplaritzant. Se les va jutjar com a dones i ensenyants-, el llegat del seu treball -el gran llegat de la II República va ser la igualtat legal- i reivindica la docència educativa de la II República.

La Directora de Las Maestras de la República, Pilar Pérez Solano, va néixer a Alacant. Va estudiar Imatge i So a la Facultat de Ciències de la Comunicació a la Universitat Complutense de Madrid. Va completar els seus estudis a l’Escola de Cinema TAI de Madrid.

Com a directora de producció de programes i documentals de Canal Plus ha produït títols com “Lisboa, faca no Coraçao” premiat al festival de Nova York. “Poeta a Nova York” sobre la vida de García Lorca a Nova York nominada als premis Emmy. Ha treballat al Festival de Cinema de Sant Sebastià. Ha dut a terme produccions i coproduccions amb les principals productores espanyoles. Des del seu inici dirigeix i col·labora amb el festival de cinema de Cuenca “Mujeres en Dirección”.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

AGENDA DE LOS HOMBRES POR LA IGUALDAD. BARCELONA CIME 2011

Texto aprobado en Barcelona en el Congreso Iberoamericano de Masculinidades y Equidad el día 8...

La Direcció General per a la Immigració desmunta els prejudicis amb informació

La Direcció General per a la Immigració ha posat en marxa un web que desmenteix...

Lliurament dels Premis ‘DonaTIC 2018’

Barcelona va tornar a ser, per quart any consecutiu, seu del lliurament dels Premis ‘DonaTIC’....