Tuesday 03 October 2023

Tuesday 03 October 2023

Espanya – Argentina: PUBLICACIONS: La realitat trans a Espanya i Argentina durant tot el segle XX / LA INDEPENDENT / NOTÍCIES GÈNERE

 


Rafael M. Mérida Jiménez, investigador del Centre Dona i Literatura, acaba de publicar dues obres que reflexionen sobre la realitat trans a Espanya i Argentina durant tot el segle XX. La primera és el volum Transbarcelonas (Edicions Bellaterra, 2016), el qual contextualitza i analitza alguns dels més importants discursos polítics i culturals de la Barcelona transexual, incloent-hi cinema, espectacles, performances, còmics, novel·les, contes, articles periodístics, autobiografies, entrevistes i persones trans que escriuen o que són escrites.

La segona publicació és Memorias, identidades y experiencias trans: (In)visibilidades entre Argentina y España (editorial Biblos, 2015), una coedició amb Jorge Luis Peralta (Universidad Nacional de La Plata i investigador del GRC Creació i pensament de les dones) que recull els testimonis de travestis, transexuals i transgènere a Argentina i a Espanya des de la dècada de 1960 fins a principis del segle XXI. A més dels editors, aquest recopilatori aplega assaigs de María Soledad Cutuli, Óscar Guasch, Jordi Mas, Adrián Melo, Alejandro Modarelli, José Antonio Nieto, Cristina Ornielli, Raquel (Lucas) Platero Méndez y Majo Torres entre d’altres.

 

Més informació: http://www.ub.edu/cdona

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: la Vaga de Totes vol aturar aquest món per canviar-lo / La Independent / Notícies Gènere

Mitjançant un procés assembleari que es va iniciar fa uns mesos, la Vagadetotes va fent...

Declaració escrita del CNDC per al 62è període de sessions de la CSW

Declaració escrita del Consell Nacional de les Dones de Catalunya per al 62è període de...

La violència d’ “el no lloc/llar”

OPINIÓAmb un “relat sobre les agressions que vivim”, l’autora fa una crònica d’opinió i denúncia...