Dijous 08 juny 2023

Dijous 08 juny 2023

Compartir

Espanya – Argentina: PUBLICACIONS: La realitat trans a Espanya i Argentina durant tot el segle XX / LA INDEPENDENT / NOTÍCIES GÈNERE

 


Rafael M. Mérida Jiménez, investigador del Centre Dona i Literatura, acaba de publicar dues obres que reflexionen sobre la realitat trans a Espanya i Argentina durant tot el segle XX. La primera és el volum Transbarcelonas (Edicions Bellaterra, 2016), el qual contextualitza i analitza alguns dels més importants discursos polítics i culturals de la Barcelona transexual, incloent-hi cinema, espectacles, performances, còmics, novel·les, contes, articles periodístics, autobiografies, entrevistes i persones trans que escriuen o que són escrites.

La segona publicació és Memorias, identidades y experiencias trans: (In)visibilidades entre Argentina y España (editorial Biblos, 2015), una coedició amb Jorge Luis Peralta (Universidad Nacional de La Plata i investigador del GRC Creació i pensament de les dones) que recull els testimonis de travestis, transexuals i transgènere a Argentina i a Espanya des de la dècada de 1960 fins a principis del segle XXI. A més dels editors, aquest recopilatori aplega assaigs de María Soledad Cutuli, Óscar Guasch, Jordi Mas, Adrián Melo, Alejandro Modarelli, José Antonio Nieto, Cristina Ornielli, Raquel (Lucas) Platero Méndez y Majo Torres entre d’altres.

 

Més informació: http://www.ub.edu/cdona

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

logo Women for Independence

Carolyn Leckie, independentista escocesa: La independència és amb les dones o no serà

Per dones més reals i menys estereotipades en els mitjans de comunicació

Catalunya: Dones lliures sense por i homes que rebutgen la violencia / La Independent / Notícies génere