Friday 22 September 2023

Friday 22 September 2023

Compartir

En la mort de la periodista catalana Pilar Casanova Seuma: Una gran pèrdua!

 

 El passat 5 de juny, a les 18h, amb tan sols 59 anys va morir l’amiga Pilar Casanova Seuma, víctima d’un càncer. Deixa vidu al seu company, el també prestigiós periodista i actualment director del diari digital “Público”, Carlos Enrique Bayo Falcón.

Membre del Col•legi de Periodistes de Catalunya, era vocal de la Junta de Govern, de la Comissió de Gabinets de Comunicació i Vice Presidenta 2ª de Barcelona.

Pilar  Casanova va començar a treballar com a periodista a Tele-expres. Posteriorment ho va fer a El Periódico de Catalunya, sent corresponsal d’aquest diari a Moscou, des dels anys 1986-1992, moment de col·lapse a l’URSS i de la Perestroika i d’allí va passar a treballar a Washington (1992-1996) per al mateix diari.

Posteriorment va treballar com a periodista a Oviedo, Cadis, va participar en la fundació del Diario de Sevilla i d’ El Observador i va dirigir l’edició d’altres tres diaris. Havia treballat al Diario 16 i com a freelance va ser enviada especial per a nombrosos conflictes internacionals (Tiananment, Cambodja, Nagorno-Karabakh …).

Havia treballat com Assessora dels gabinets de comunicació de la Generalitat de Catalunya i de la Comunitat de Madrid.

Últimament treballava com a Delegada de l’Agència de Notícies Sputnik Novosti, de Moscou. Era autora d’un llibre sobre les repúbliques bàltiques i l’URSS. Tenia a les seves esquenes 30 anys d’experiències en el món de la premsa, on era molt respectada i estimada.

Jo, després d’haver llegit “Veus de Txernòbil” de l’última premi Nobel de Literatura, la bielorussa Svetlana Alexeivich, tinc la sospita que la malaltia de Pilar té alguna cosa a veure amb les radiacions emeses per aquesta central nuclear, on es va produir un gran incendi en un radiador el 26 d’abril de 1986, havent arribat aquestes radiacions al dia següent a França, Espanya, Itàlia, Grècia … Pensem que en aquests últims 30 anys s’han incrementat notòriament els càncers en persones joves, que van des de la mainada fins a homes i dones de 40, 50, 60 anys, cosa que no succeïa amb tanta intensitat en els anys 70 o principis dels 80.

Pilar, a la qual vaig conèixer a l’inici dels anys 80, a més de ser una bona periodista, era una persona sociable, amable i de somriure sorneguer, que guanyava amics allà per on anava. Descansa en pau estimada Pilar i que la terra et sigui lleu !. No t’ oblidem…!

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

marta macias 1

Discriminacions amagades entre masclismes que diuen no ser-ho

     OPINIÓ  Catalunya està descobrint el feminisme, són moltes les veus que situen la...

Ada Colau a la trobada de periodistes amb visió de gènere

  Es reuniran, en una entrevista conjunta i que es preveu nombrosa, el proper divendres...

Nicaragua: El Bisbe de Matagalpa demana a farmacèutics de la seva diòcesi no vendre anticonceptius

El bisbe de la diòcesi de Matagalpa (Nicaragua), Rolando Álvarez, ha demanat als propietaris de...