Tuesday 23 July 2024

Tuesday 23 July 2024

Compartir

EEUU:congelar òvuls per retardar l’edat de la maternitat / La Independent / Notícies Gènere

 
 
 
 
Les xifres d’ocupació femenina en el camp de la tecnologia són molt baixes.
 
Google, un símbol de progrés en el camp tecnològic, no arriba al 30% de contractació femenina. A Twitter i Yahoo es donen xifres similars.

 
 
També a Facebook i Apple, retardar la maternitat té un premi, i per això hi afegeixen un altre incentiu als establerts fins ara. Els premis als empleats i empleades en aquestes empreses, cada vegada tenen menys límits. Juntament als regals de tot tipus, amb les aportacions economiques, inclouen una quantitat de diners important per congelar òvuls i el seu manteniment. 
 
Aquestes empreses han reconegut que pagaran el procés de congelació i manteniment d’òvuls en el seu compromís amb les treballadores, no només per temes de salut sinó  perquè es mantinguin en actiu al seu lloc de treball.
 
Cada cicle d’estimulació ovàrica per a obtenir mostres, té una aportació de 10.000 dòlars (7.900 euros) més 500 dòlars (394 euros) anuals per l’emmagatzematge dels òvuls. 
 
Aquest incentiu tracta d’aconseguir doncs que les treballadores retardin l’edat de maternitat, fent entendre que la seva tasca actual no és compatible amb la maternitat.
 
 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: Diàleg feminista sobre referèndum i república amb Itziar González i Carme Porta / La Independent / Notícies gènere

El 28 de març hi haurà el Vermut Diàleg feminista sobre referèndum i república, de...

Pares en majúscules

Paternitats Igualitàries, paternitats conscients, pares presents, pares XXX? Veureu sempre m’ha generat resistències l’assumpte...

Feministes haitianes paren la supressió del Ministeri de la Condició de la Dona i els seus Drets

FLAIX El primer ministre designat pel nou govern, Daniel Gérard Rouzier pretenia desmantellar el Ministeri...