Sunday 01 October 2023

Sunday 01 October 2023

Cuba: Masculinitats, prostitució d’homes i migració

L’Havana (RIAM) En un ambient totalment inusual per a un taller es va celebrar el dimarts 15 de maig, a l’Havana, la trobada internacional Masculinitats, prostitució d’homes i migració per a estudiants de tesi d’aquestes temàtiques en universitats d’Espanya i Amèrica Llatina organitzat per la Xarxa Iberoamericana i Africana de Masculinitats (RIAM)
 


Inusual fou que se celebrés caminat per diverses de les anomenades zones de tolerància on van exercir la prostitució els homes, a l’Havana, entre 1902 a 1952. Es van visitar barris com el de Colom, Marina i San Isidro on va viure i va morir Alberto Yarini el proxeneta més famós de Cuba a la primera meitat del segle XX.

També es va anar a l’ “Ocellet” barri de gran demanda d’aquest tipus de negoci en els anys 30 i al famós “Teatre Xangai” on es realitzava exhibicions pornogràfiques fins a la dècada del 50. Aquests barris també van ser molt coneguts per ser de migrants espanyols, francesos i xinesos en l’etapa republicana.

El taller va comptar amb la presència del doctor Víctor Luis Gutiérrez Castillo professor titular de l’Àrea de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat de Jaén i Director del Departament de Dret Públic i europeu comú d’aquesta Universitat espanyola. A més van intervenir el Doctor Julio Cèsar González Pagès coordinador del taller i de la Xarxa Iberoamericana i Africana de Masculinitats (RIAM) i un grup ampli d’estudiants de llicenciatura, mestratge i doctorat en temes relacionat amb masculinitats.

Per a la jove investigadora argentina Matilde Citronela, de la Universitat de Córdoba, participant en el taller, aquesta trobada va demostrar l’alt nivell d’informació i preparació dels estudiants cubans de les Facultats de Comunicació, Filosofia, Història i Sociologia i de la Universitat de les Arts (ISA). 

 
Veure fotos del taller

Bloc Red Masculinidades

Bloc Red Masculinidades Cuba 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

“Ni Guerra que ens Oprimeixi, ni Pau que ens Destrueixi”

Ahir es va commemorar el dia Internacional de les Dones per la Pau i el...

En record de Sara Masó, una bona companya i una bona periodista

OPINIÓ Sara Masó ens va deixar l’ 1 de desembre. Encara que tenia 92 anys,...

Cuba: “Todas Contracorriente”: Per Una Cultura de Pau

El Projecte “Todas Contracorriente” , liderat per la cantant Rochy Ameneiro, ha celebrat el seu primer aniversari...