Thursday 25 April 2024

Thursday 25 April 2024

Compartir

Internacional – ONU Mujeres: Conseqüències de les guerres per a dones, nenes i nens / La Independent / Notícies Gènere

Transcorreguts quatre anys del conflicte armat a Síria, les principals víctimes han estat, dones, nenes i nens, i les tràgiques conseqüències que aquesta guerra deixa al país seran difícils de superar.

Foto:Getty

El 2014, transcorreguts quatre anys de l’inici de la guerra, ONU dones va fer públic un informe sobre la situació de les dones “Nosaltres només guardem silenci. Violència de gènere contra refugiades sirianes a la regió del Kurdistan iraquià “, en el qual es va denunciar que dones desplaçades de la guerra a Síria, van buscar asil a l’Iraq, on estan vivint en condicions infrahumanes. No tenen atenció sanitària, accés a l’educació, sense recursos econòmics a causa de la falta d’ocupació, i sense cap tipus de seguretat, de manera que estan exposades a violència de tota mena, violació sexual, violència de gènere, i estan obligades a matrimonis forçats.

Al llarg d’aquesta aferrissada guerra, han mort més de 104 mil civils, dels quals 7000 són dones, i més de 11000 menors d’edat.

Segons l’observatori Sirià, són més de 220 mil persones entre mortes i desaparegudes. Més d’un 50% són civils, la resta soldats de tots dos bàndols. Malauradament segons fonts humanitàries les xifres encara són més grans.

Segons Unicef, és ja el conflicte que majors conseqüències ha tingut per a la infància a Orient Pròxim, ja que hi ha milions de nens i nenes afectats.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El Museu d’Història de Catalunya commemora el Dia Internacional de les Dones

Reivindicació de la presència de les dones d’ahir i d’avui en la històriaPer fer-ho, presenta...

Ser un home de veritat

 OPINIÓ A Catalunya hi ha diàriament dues denúncies de violació. Entre els mesos de gener...

Premis de Comunicació No Sexista

  Enguany coincideixen amb el 20è aniversari de l’ADPC Aquest any la festa dels Premis...