Sunday 25 February 2024

Sunday 25 February 2024

Compartir

25N – Illes Balears: “Les dones hem d’aprendre a valorar-nos”

Conferència de Lucía Etxebarría, a Menorca    

 

Les activitats de celebració del 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència envers les dones, van inaugurar-se a Ciutadella amb una xerrada  de l’escriptora Lucía Etxebarría, amb el títol “Cómo dejar de sufrir por amor… o intentarlo”.

 

Etxebarría va parlar en primera persona del què representa viure una relació de maltractament. En les parelles disfuncionals, tant l’home com la dona adquireixen uns rols de dependència emocional envers l’altre. Es tracta de persones amb fortes carències d’autoestima o seguretat, sovint a causa de l’educació rebuda.


 

“Adoptem els models que ens proporciona la societat, però quan aquests són distorsionats poden conduir a problemes socials”. L’escriptora va criticar la institucionalització dels insults com a mitjà de comunicació a través de programes televisius o debats polítics. “Els missatges que rebem contínuament ofereixen una imatge de les relacions de parella com a sinònim de “renúncia” o “pèrdua d’identitat”. Per lluitar contra el maltractament, cal prendre consciència sobre aquests missatges i no consumir-los.”

 

“Tothom és susceptible de ser maltractat, però és fàcil sortir-se’n si aprenem que neixem i morim soles i només depenem de nosaltres mateixes. Les dones hem d’aprendre a valorar-nos”, conclogué Etxebarría.


 

Aquesta xerrada s’emmarca dins de les diferents actuacions organitzades aquests dies a les Illes Balears. A Ciutadella, també s’ha projectat la pel·lícula Un tranvía llamado deseo i s’ha llegit un manifest en contra de la violència de gènere.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La riquesa de l’intagible: La revolució col·laborativa que promouen les dones

La jornada anual de l’Observatori Dona, Empresa i Economia amb el títol “La riquesa de l’intangible....

Barcelona: “Propostes del Moviment indígena davant el canvi climàtic” / La Independent / Notícies Gènere

El proper dimecres 23 de novembre a la Fede, tindrà lloc una xerrada-debat sobre “Propostes...

Elogi de la vellesa. De l’esperit i la ment I

  OPINIÓ Per què t’han d’humiliar considerant-te una ignara (apa!) només perquè ets vella?

...