Saturday 25 May 2024

Saturday 25 May 2024

Cristina del Valle rep el Premi Nicolás Salmerón

Reconeix la seva vitalitat en la defensa dels drets de les dones


Cristina del Valle, presidenta de la Plataforma de Mujeres Artistas, rep el Premi Nicolás Salmerón de Drets Humans en reconeixement a la seva tasca a favor de la defensa de les dones.

El jurat ha estimat que Cristina del Valle és mereixedora d’aquest guardó pel seu paper com a formadora i articuladora de l’entitat que presideix, que posa en relleu la qualitat profesional de moltes dones juntament a la seva qualitat humana a través de la sensibilització en campanyes de contacte amb col·lectius menys afavorits.

 

 

arton5568
Cristina del Valle
“Cristina del Valle és una lluitadora contra la desigualtat”, ha comentat el jurat, tot destacant la seva vitalitat en la lluita feminista. El premi reconeix la seva tenacitat i el seu bon treball en la defensa del dret de les dones a ser felices, a viure en llibertat i sense violencia, i per la fi de la impunitat de les persones que vulneren aquests drets, ja sigui a nivell individual, grupal o, fins i tot, institucional.

 

El jurat destaca el convenciment de l’artista de què el món seria millor si es mirés des de la perspectiva d’una dona. Juntament a la cantant, el premi reconeix en aquesta edició a Tomás Gómez com a ‘Persona individual’; la Casa Sefarad-Israel com a ‘Entitats Col·lectives’; al periodista, editor, escriptor, poeta i president del Consell editor de Cambio 16, Manuel Domínguez Moreno, com a ‘Professionals de la Comunicació’; a María Claude Cambi, com a ‘Activistes 2.0’; i a Carlos Alberto Biendicho, com a ‘Defensa de les persones amb VIH-SIDA’. El lliurament del premi tindrà lloc a les vuit de la tarda, a l’Ateneu de Madrid.

 

El Premi Nicolás Salmerón de Drets Humans va néixer l’any 2009, en l’Agrupació de Retòrica i Eloqüència de l’Ateneu de Madrid. Es concedeix amb caràcter anual amb la finalitat de donar reconeixement públic d’aquelles persones i entitats que destaquin en la seva tasca contra la injusticia i en defensa dels Drets Humans. Nicolás Salmerón va ser president del poder executiu durant la I República Espanyola, durant només un mes i mig, l’any 1873. Va renunciar al seu càrrec per oposar-se a la firma d’unes condemnes de mort.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Europa: Mayor Oreja lidera un moviment dins del Parlament Europeu contra l’avortament

Segons Mayor Oreja el menyspreu a la vida als drets dels no nascuts s 8217...

La Cooperació catalana al Desenvolupament ja te una política pública d’enfocament de Gènere

Les directrius son fruit de un procés de treball entre totes les institucions i...

Glòria Rubiol. Medalla d’or del Col·legi Oficial de Treball Social

En la celebració del dia Mundial del Treball Social Glòria Rubiol va rebre la...