Wednesday 19 June 2024

Wednesday 19 June 2024

Compartir

Comarques barcelonines: Finalitza el curs d’Avaluació dels Plans d’Igualtat de la Diputació de Barcelona / La Independent / Notícies Gènere

El darrer 25 d’abril va tenir lloc la cloenda del curs d’Avaluació de Plans d’Igualtat, a l’Espai Francesca Bonnemaison, una formació a la qual hi ha participat personal tècnic dels ajuntaments de Castelldefels, Cervelló, Mataró, Parets del Vallès, Vilafranca del Penedès, Manlleu, Viladecans i Terrassa.

 

Una de las sessions presencials de formació. Foto: DIBA.

La formació, que ha tingut una durada de 9 mesos, des del seu començament el 29 de setembre de 2016, ha comptat amb quatre sessions presencials, 10 hores online d’acompanyament i d’assessorament per al desenvolupament del treball d’avaluació d’una pla d’igualtat i una darrera fase de dinamització de sessions participatives tècniques i ciutadanes al propis municipis. El curs finalitza amb un informe final de l’avaluació del pla local d’igualtat municipal.

Aquesta acció formativa neix d’un projecte pilot, l’objectiu del qual és proporcionar eines conceptuals i metodològiques als ajuntaments per a poder avaluar els seus plans d’igualtat de gènere.

Segons Marisa Merchán, Regidora d’Igualtat i Joventut de l’Ajuntament de Mataró, un dels ajuntaments participants en la formació: “el curs ha estat una eina molt important per a nosaltres, ja que ens ha permès fer una millor avaluació del nostre anterior Pla d’Igualtat, avaluació que ha estat molt positiva i que també ens ajudarà a fer un nou Pla més acurat i concret, on es puguin assolir totes les línies d’actuació”.

Segons la Regidora: “precisament ara estem fent la diagnosi d’aquest proper Pla d’Igualtat, que per primer cop inclourà mesures vers les persones LGTBI, i l’estem fent tot escoltant les entitats de dones i LGTBI del municipi”. “El repte que tenim és fer que la igualtat sigui un tema realment transversal, que sigui assumit per totes les àrees de l’Ajuntament i per tota la ciutadania”, conclou Merchán.

Els Plans d’Igualtat van ser introduïts per la Llei orgànica 3/2007 per a la igualtat efectiva de dones i homes com a una eina bàsica per a desenvolupar objectius, línies estratègiques i accions concretes per a aconseguir la igualtat d’oportunitat entre dones i homes tant a les institucions públiques com a les empreses. L’Oficina de Les Dones i LGTBI de la Diputació de Barcelona promou des de fa uns anys el disseny i la implementació dels plans com un dels principals instruments d’aplicació de les polítiques d’igualtat als Ajuntaments de la demarcació barcelonina.

Aquests instruments constitueixen un marc de referència teòric i pràctic, recollint el conjunt d’objectius i línies estratègiques que permeten incidir en les diferents dimensions de desigualtat, així com les accions concretes que cal desenvolupar, amb l’objectiu de responsabilitzar totes les àrees i regidories dels ajuntaments, durant un període de temps concret, que sol coincidir en una legislatura.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Confinament: més violència masclista i més desigualtat

Lea Cornellana “Teixit de dones” @teixit El confinament fa que ni la desigualtat de gènere...

FELIÇ DIA INTERNACIONAL DE LA DONA!

Avui, 8 de març de 2011, commemorem els 100 anys del Dia Internacional de la...

Barcelona: “Cal aprendre a menjar” / La Independent / Notícies Gènere

El negocio de la comida. ¿Quién controla nuestra alimentación?, es el darrer llibre que...