Wednesday 19 June 2024

Wednesday 19 June 2024

Compartir

Estat espanyol: No es compleixen les resolucions de la CEDAW / La Independent / Notícies gènere

S’ha confirmat a través del Tribunal de Justícia, que l’Audiència Nacional exculpa a l’Estat Espanyol de la responsabilitat de l’assassinat de la filla d’Àngela González a mans del seu exmarit (pare de la nena).

 

L’assassinat de la nena va ser a causa de les negligències que hi va haver per part de les diferents institucions, ja que es va dur a terme en una de les visites concedides al pare, que representava que tenia dret a elles ja que n’era el progenitor.

Ángela González va interposar més de trenta denúncies contra el seu exmarit, i va avisar reiteradament del perill que corria la seva filla durant aquestes visites sense cap tipus de supervisió.

L’organització Wome’ns Link Worldwide va portar aquest cas, amb la defensa de l’advocada Gemma Fernández, que pertany a aquest col·lectiu, reobrint el cas per tenir sentència de l’ONU.

Aquesta batalla legal es va iniciar ja fa dotze anys, quan Ángela González va presentar un escrit al Ministeri de Justícia, el qual li va ser denegat.

La CEDAW va fer un informe, i la defensa d’Angela es va tornar a iniciar. Amb la resolució de Cedaw (ONU). Es va presentar el 2014 un recurs extraordinari per a la revisió del cas, incorporant-hi la sentència de l’ONU.

Després d’uns mesos la justícia va estimar “que no hi ha cap responsabilitat patrimonial” Aquesta postura la confirma ara l’Audiència Nacional.

Per a la defensa del cas, suposa una “gran deficiència democràtica”, i segons l’advocada “la signatura i ratificació de convenis internacionals obliga l’Estat Espanyol a protegir i garantir drets, i no pot pretendre que les decisions de la CEDAW no tinguin cap efecte sobre les seves institucions”.

L’ advocada Gemma Fernández, explica que Angela González, “no té cap confiança en el Sistema Judicial”, tot i que l’organització confirma que recorreran la sentència. Aquestes dues dones, mare i filla, van ser sotmeses a maltractament físic i psicològic. I així es va denunciar en mes de 30 ocasions i en diferents instàncies, tant policials com judicials. La mare, denunciava el perill que fes mal a la seva filla per fer-li a ella.

També va denunciar la por de la nena a quedar-se sola amb el seu pare. Amb tots aquests antecedents, segons Ángela González, al seu exmarit la justícia únicament el va condemnar a 45 euros per una falta de vexacions. Al final, en una d’aquestes visites que tant va denunciar Ángela González, el seu exmarit va matar a la seva filla i tot seguit es va suïcidar.

 

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Lliurament dels Premis ‘DonaTIC 2018’

Barcelona va tornar a ser, per quart any consecutiu, seu del lliurament dels Premis ‘DonaTIC’....

Madrid: Seminari “Anàlisi de la crisi des del feminisme”

El passat 14 i 15 d’abril va tenir lloc a Madrid el seminari “Anàlisi de...

Demanda a Colòmbia contra el delicte d’avortament del Codi Penal

Per Redacció AmecoPress Acció col·lectiva, liderada pel Moviment Causa Justa, de 91 organitzacions entre...