Wednesday 19 June 2024

Wednesday 19 June 2024

Catalunya – Sèrbia: Solidaritat de les Dones de Negre de Belgrad / La Independent / Notícies gènere

Stasa Zajovic, de Dones de Negre de Belgrad, ha fet arribar a dones dels moviment feminista i de pau de Barcelona un missatge de sororitat internacional amb relació amb la brutal Repressió policial que es va viure a Catalunya aquest 1 d’Octubre.

 

Dones de Negre en una acció a Montenegro el 1999. Foto wikipedia

 

 

Explica que s’estremeixen i estan horroritzades davant la violència de la policia de l’Estat espanyol, “de l’actitud neofalangista de PP i aquesta gent…”, tan similars, diuen, a la violència d’ lkos, la que van viure per part dels de la Gran Sèrbia.

Al seu parer no és casualitat que el cap de diplomàcia de Sèrbia, Ivica Dacic, home de Milosevic doni suport a  Rajoy -en la defensa de la integritat territorial. “Sabem de sobres com ha estat la defensa sèrbia de la integritat territorial de l”ex iugoslavia, senzillament l’han destruït …”.

Stasa Zajovic, que es defineix com gens interessada en les causes dels Estats i encara menys de les Nacions Estat, s’exclama “No podem creure que Europa no hagi après res de les guerres d’ Els Balcans!”. Sí que m’interessa i defensem però, afirma, “per damunt de totes les etiquetes, estats, fronteres … els drets humans elementals, les llibertats cíviques. I el Dret a l’Autodeterminació és un d’ells!”.

“Volem transmetre a totes les amigues de Barcelona que ens oposem clarament a la violència brutal de la policia espanyola … estem amb vosaltres en la vostra lluita no violenta! I em ve al cap l’eslògan de Gandhi “Cap exèrcit, cap policia, pot sotmetre la voluntat d’un poble que ha decidit resisitir amb no violència”.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

“30 anys reiVIHndicant-nos” 1r de Desembre Dia Internacional VIH-SIDA

Declaració del Comitè 1r de Desembre – Plataforma Unitària d’ONG SIDA de Catalunya, per a...

Nota de premsa sobre el fons català de cooperació al desenvolupament i els ajuntaments i acció solidària

NOTA DE PREMSA EN RESPOSTA A LA NOTÍCIA SEGONS LA QUAL EL FONS CATALÀ DE...

Indigenas

Centreamèrica – Mèxic: “Notimia”, Agència de Notícies de dones indígenes i afrodescendents / La Independent / Notícies Gènere

A través d’un grup de dones de Centreamèrica i Mèxic, s’ha llançat el portal...