Friday 19 July 2024

Friday 19 July 2024

Compartir

Catalunya: La Comissió Interdepartamental de la Sida aprova el Pla d’Acció enfront del VIH i altres ITS 2016-2020 / La Independent / Notícies gènere

La Comissió Interdepartamental de la Sida a Catalunya (CISC), reunida aquesta setmana a Barcelona i presidida pel Conseller de Salut, Antoni Comín, ha aprovat el Pla d’Acció enfront del VIH i altres ITS 2016-2020.

 

Les actuacions recollides en aquest Pla es despleguen sota quatre eixos fonamentals: millorar el monitoratge i l’avaluació establint innovacions en la recerca; reduir la incidència i el retard del diagnòstic; millorar l’atenció integral i la qualitat de vida de les persones que viuen amb aquestes infeccions i promoure una resposta social constructiva fomentant la inclusió social i fent front a l’estigma.

El Pla s’ha elaborat des d’una metodologia participativa que dóna veu a les institucions, a la comunitat científica, al món local i al tercer sector. D’aquesta manera es presenta un pla sostenible, dinàmic i viable des del consens, en el qual han participat prop de 50 organismes i entitats.

Aquest Pla preveu 16 objectius generals, 42 d’específics i 146 actuacions, que van des de la vigilància epidemiològica a la atenció sanitària i social, passant per la prevenció i el diagnòstic precoç, tot mantenint els principis d’equitat, respecte a la diversitat i no discriminació. La inclusió de les ITS (infeccions de transmissió sexual) i de la perspectiva qualitativa en el seu disseny ha permès enriquir aquest document, que ha de ser el marc d’acció de les polítiques que en aquest àmbit es despleguin a Catalunya.

La CISC és un òrgan col·legiat liderat pel Departament de Salut i que aglutina els diferents Departaments de la Generalitat, entitats i sectors involucrats en aquest àmbit. Creada l’any 1999, té com a finalitat facilitar l’adopció i la implementació de les mesures necessàries per evitar la propagació de la infecció pel VIH, la millora de la qualitat de vida de les persones infectades i la continuïtat en la creació d’un entorn favorable per integrar les persones afectades.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Violence against women refugees

Abir Fekih In a conservative society like Syria, it would be evident that women...

25 anys de Surt, obrint les portes

El passat 26 de setembre la Fundació Surt va portar a terme una jornada de...

El Passeig de la Vergonya de Barcelona

El PASSEIG DE LA VERGONYA s’emmarca dins la campanya de sensibilització dels “16 dies contra...