Diumenge 21 abril 2024

Diumenge 21 abril 2024

Compartir

Catalunya: La Comissió Interdepartamental de la Sida aprova el Pla d’Acció enfront del VIH i altres ITS 2016-2020 / La Independent / Notícies gènere

La Comissió Interdepartamental de la Sida a Catalunya (CISC), reunida aquesta setmana a Barcelona i presidida pel Conseller de Salut, Antoni Comín, ha aprovat el Pla d’Acció enfront del VIH i altres ITS 2016-2020.

 

Les actuacions recollides en aquest Pla es despleguen sota quatre eixos fonamentals: millorar el monitoratge i l’avaluació establint innovacions en la recerca; reduir la incidència i el retard del diagnòstic; millorar l’atenció integral i la qualitat de vida de les persones que viuen amb aquestes infeccions i promoure una resposta social constructiva fomentant la inclusió social i fent front a l’estigma.

El Pla s’ha elaborat des d’una metodologia participativa que dóna veu a les institucions, a la comunitat científica, al món local i al tercer sector. D’aquesta manera es presenta un pla sostenible, dinàmic i viable des del consens, en el qual han participat prop de 50 organismes i entitats.

Aquest Pla preveu 16 objectius generals, 42 d’específics i 146 actuacions, que van des de la vigilància epidemiològica a la atenció sanitària i social, passant per la prevenció i el diagnòstic precoç, tot mantenint els principis d’equitat, respecte a la diversitat i no discriminació. La inclusió de les ITS (infeccions de transmissió sexual) i de la perspectiva qualitativa en el seu disseny ha permès enriquir aquest document, que ha de ser el marc d’acció de les polítiques que en aquest àmbit es despleguin a Catalunya.

La CISC és un òrgan col·legiat liderat pel Departament de Salut i que aglutina els diferents Departaments de la Generalitat, entitats i sectors involucrats en aquest àmbit. Creada l’any 1999, té com a finalitat facilitar l’adopció i la implementació de les mesures necessàries per evitar la propagació de la infecció pel VIH, la millora de la qualitat de vida de les persones infectades i la continuïtat en la creació d’un entorn favorable per integrar les persones afectades.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

“El temps que et quedi lliure (dedica’l a mi)” (I)

OPINIÓ (primera part) A moltes dones se’ns fa difícil pair l’evidència que no podem viure...

Sandra Miguez: “Libranos del Mal” i l’actualitat argentina

La periodista argentina Sandra Miguez presenta a Barcelona el seu darrer llibre i parla...

Lectures recomanades: “Dones de Barcelona”

El llibre recull el retrat de 50 dones de Barcelona que van ser populars per...