Saturday 25 May 2024

Saturday 25 May 2024

Compartir

Isa Moren estrena al Nou Auditori de Sant Martí de Provençals

 

Isa Moren, va ser homenatjada i molt aplaudida a l’estrena del espectacle: “Concert líric i Antologia de la Sarsuela i Dansa”, que va estrenar al nou Auditori Sant Martí de Provençals, situat a l’Institut Infanta Isabel.

Isa Moren (Isabel Moreno) és professora de dansa, propietària de l’acadèmia de dansa del mateix nom al districte de Sant Martí (carrer Agricultura) on viu des que va arribar a l’dat de 8 anys a Barcelona des d’Andalusia.

Després d’anys i anys de treball, Isa Moren, dirigeix diversos projectes i coordina el grup de dansa infantil “Petit Ballet de Barcelona“, que tambè va actuar en aquest espectacle,  estrenat el dissabte 19 de novembre.  Després de mesos de treball  i assaigs, el varen  aconseguir posar en marxa i oferir-lo al públic per primera vegada, inaugurant una preciosa i enorme sala restaurada entre els instituts Infanta Isabel i Joan  de Austria. Al Teatre  s’entra per la placeta de la cantonada dels carrer Concili de Trento i Selva de Mar (Sant Martí de Provençals).

 

 

L’espectacle

“Concert Líric: Antologia de la Sarsuela i la Dansa” va comptar amb la participació d’una parella lírica d’alt nivell, la soprano, Beatrice Giménez i el tenor Albert Deprius, i van estar acompanyats pel pianista Josep Buforn, i per la coral: Antologia. També hi va participar el grup de ball flamenc Quindalé. l’acte va ser presentat per Alicia Garcia.

Isa Moren, que va rebre el premi Sant Martí 2011, esta convençuda  que la lluita per una cultura a l’abast de tothom forma part de la lluita general, i defensa que cal incloure la infància de les classes populars en la formació musical i artística: ” la creativitat artítica es innata i només cal una bona formació. I aquesta és molt necessària per a formar a nenes i nens com a persones. La dansa com la música aporten sensibilitat i respecte envers els altres i autoestima pròpia”.  I per aquesta raó Moren va crear fa 30 anys, aquest grup de dansa. I amb  aquest “Petit Ballet” actual ha obtingut un gran èxit en aquesta estrena.

 

 

alt

alt

 

 

 

La lluita per la cultura ès necessària

Al final de l’espectacle, Moren  va pujar a l’escenari per agraïr l’acolllida, tot comentant:  “Des de sempre he apostat per el meu estimat barri de Sant Martí i em sento molt agraïda perquè he dedicat gran part de la meva vida a transmetre a la joventut tot el que he aprés des de petita” , i  va dedicar paraules molt afectuoses al public assistent, la majoria veins i veínes del barri, que aplaudien amb veritable passió les actuacions, i que en algú cas, ens van confessar que era la primera vegada, que veien un concert líric.

Com a cloenda d’aquesta estrena, Moren  va cridar a l’escenari, a Manuel Martínez, president de l’Associació de veïns de Sant Marti, per donar-li una placa de reconeixement. Martínez, com ella, lluitador incansable, i tambè molt estimat al barri al qual es dedica en cos i ànima des de  fa 40 anys. Segons Moren: “ell ha estat una de les  persones que més l’ha ajudat perquè el Petit Ballet tirés endavant”.  I tothom confia que en el nou Auditori s’hi pugui programar espectacles como el de l’estrena, concerts, operes  i teatre. Però això depén molt de la Ajuda institucional: ” En el cas de Sant Martí no hem comptat mai amb espais adequats per a la divulgació d’aquestes arts. Confio que a partir d’ara a l’auditori puguem gaudir de les arts escèniques”.  De moment la programació anirà a càrrec del Centre Cívic que hi ha al costat, i estan preparant la programació de gener-febrer 2015

Centre Civic

Veure Vídeo a BTV del Petit Ballet. Consultar Facebook.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

No Al Silencio!. Colegios Profesionales de Periodistas*

Javier Valdez Hoy dia 17 de Mayo se ha hecho público un comunicado firmado...

Busquen obtenir a Tortosa una identitat comú

La Xarxa per la Convivència presenta les línies de treball i acció per 2012 Entitats...

La Xarxa de Dones Rurals i Urbanes de Catalunya, un espai de desenvolupament ecònomic i social

Crear un espai comú afavorir sinèrgies i enfortir les capacitats de les dones per...