Tuesday 23 April 2024

Tuesday 23 April 2024

Compartir

Catalunya: És l’hora del Codesenvolupament / La Independent / Notícies gènere

There are no translations available.

 

La Taula Catalana de Codesenvolupament és una iniciativa de segon nivell que neix amb la voluntat de ser un espai permanent per articular i fer propostes des d’aquest model de cooperació, on les persones migrants participen activament i es converteixen en un factor de desenvolupament en els seus països d’origen.

Taula Catalana de Codesenvolupament

 

Per això, la Taula s’ha estrenat amb la implementació d’un curs per enfortir les capacitats dels seus actors. Així s’ha desenvolupat el primer cicle formatiu en codesenvolupament, emmarcat dins del seu projecte “És l’hora del Codesenvolupament”.

El curs, que s’ha desenvolupat durant 6 sessions de 4h, ha format a 22 persones, i s’ha tingut molt en compte els diferents orígens culturals, la participació paritària entre homes i dones o la diversitat territorial del país. Al llarg de les sessions s’ha passat revista als temes més rellevants del món de la cooperació des d’una vessant pràctica de formulació de projectes, com de contingut teòric.

Una de les sessions es va dedicar a conèixer i debatre sobre l’enfocament de gènere, formació que va ser assumida per Fatou Secka, Maimouna Sabaly i Alícia Oliver i on es va parlar de la necessitat d’aplicar aquest enfocament que posa al centre les persones i les relacions de gènere, amb l’objectiu de transformar les desigualtats existents per assolir la justícia social i la igualtat efectiva de les dones i els homes.

La novetat d’aquest primer cicle formatiu radica en el fet que les persones formades faran, a partir d’ara, acompanyament en els seus territoris a les entitats d’origen divers que vulguin formular projectes de codesenvolupament.

Estendre i fer efectiva aquesta visió de la cooperació és un dels objectius prioritaris de la Taula Catalana, per això es va finalitzar el curs assumint que ara sí que “és l’hora del codesenvolupament a Catalunya”.

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alícia Oliver

Alícia Oliver

Periodista i activista feminista. Coordinadora de la Xarxa Europea de Dones Periodistes i de la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Daphne Caruana Galizia: Un primer pas cap a la justícia a Malta

  La llibertat d’informació ha fet un petit pas endavant a l’illa mediterrània de Malta. 

...

Terrassa: El CAET presenta al Teatre Alegria l’estrena de 180º de cia La Virgueria

El CAET continua apostant pels nous llenguatges escènics El CAET- Centre d’arts escèniques de Terrassa, un...

El Moviment Feminista convoca el 7N contra el #terrorismemasclista

    El Moviment Feminista ha convocat el 7N una marxa contra el #terrorismemasclista, amb...