Dimecres 21 febrer 2024

Dimecres 21 febrer 2024

Compartir

Catalunya: És l’hora del Codesenvolupament / La Independent / Notícies gènere

La Taula Catalana de Codesenvolupament és una iniciativa de segon nivell que neix amb la voluntat de ser un espai permanent per articular i fer propostes des d’aquest model de cooperació, on les persones migrants participen activament i es converteixen en un factor de desenvolupament en els seus països d’origen.

 

Per això, la Taula s’ha estrenat amb la implementació d’un curs per enfortir les capacitats dels seus actors. Així s’ha desenvolupat el primer cicle formatiu en codesenvolupament, emmarcat dins del seu projecte “És l’hora del Codesenvolupament”.

El curs, que s’ha desenvolupat durant 6 sessions de 4h, ha format a 22 persones, i s’ha tingut molt en compte els diferents orígens culturals, la participació paritària entre homes i dones o la diversitat territorial del país. Al llarg de les sessions s’ha passat revista als temes més rellevants del món de la cooperació des d’una vessant pràctica de formulació de projectes, com de contingut teòric.

Una de les sessions es va dedicar a conèixer i debatre sobre l’enfocament de gènere, formació que va ser assumida per Fatou Secka, Maimouna Sabaly i Alícia Oliver i on es va parlar de la necessitat d’aplicar aquest enfocament que posa al centre les persones i les relacions de gènere, amb l’objectiu de transformar les desigualtats existents per assolir la justícia social i la igualtat efectiva de les dones i els homes.

La novetat d’aquest primer cicle formatiu radica en el fet que les persones formades faran, a partir d’ara, acompanyament en els seus territoris a les entitats d’origen divers que vulguin formular projectes de codesenvolupament.

Estendre i fer efectiva aquesta visió de la cooperació és un dels objectius prioritaris de la Taula Catalana, per això es va finalitzar el curs assumint que ara sí que “és l’hora del codesenvolupament a Catalunya”.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Alícia Oliver

Alícia Oliver

Periodista i activista feminista. Coordinadora de la Xarxa Europea de Dones Periodistes i de la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Sevilla: La Plataforma “Contra las violencias machistas” condena el nuevo asesinato de una mujer, en Alcalá de Guadaíra ( Sevilla)

  La Plataforma “Contra las violencias machistas” de Sevilla, integrada por asociaciones de mujeres de...

M.ª Ángeles Cabré presenta el seu llibre “Llegir i escriure en femení”

Es tracta de la primera obra de la col·lecció que sobre dones realitza l’Editorial Aresta....

La nit de Leveroni*

  Tothom qui ha seguit una mica les meves aventures teatrals personals, sap que el...