Wednesday 26 June 2024

Wednesday 26 June 2024

Compartir

Catalunya: Aprovat nou decret en defensa de persones LGBTI / La Independent / Noticies Genere

El Govern de Catalunya ha aprovat el decret que reforça el Consell Consultiu en defensa de les persones LGBTI i renova el compromís amb les entitats de la societat civil que treballen en aquest àmbit.

 

 

  

A través d’aquest decret, el Consell Nacional de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transgèneres i Intersexuals, que substituirà l’anterior Consell, reforça i millora el Consell consultiu ja existent i permetrà continuar avançant en la defensa i les polítiques adreçades a les persones LGBTI.

El Consell, que serà presidit pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, és un òrgan amb caràcter participatiu i amb possibilitat de deliberar sobre tots els temes que afecten les persones LGBTI, per tal de proposar solucions i millores, i contribuir així a fer efectius els seus drets.

El nou Consell dóna compliment a la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, i substitueix el Consell Nacional de lesbianes, gais i homes i dones bisexuals i transsexuals, creat amb anterioritat a l’aprovació de la Llei. El primer Consell va néixer el 2007 i estava format per-29 entitats, mentre que a dia d’avui formen part d’ell gairebé una quarantena d’entitats.

El nou Consell ha adoptat una nova denominació amb l’objectiu de ser més “inclusiu” amb el col·lectiu LGTBI, incloent el terme “transgènere” per referir-se a la transsexualitat, entenent com a tal, les persones que se senten del sexe contrari al que se’ls ha atribuït en néixer segons les seves característiques biològiques. Aquestes persones que no s’identifiquen exactament amb cap dels dos sexes d’acord amb la concepció tradicional dels gèneres, independentment que hagin reassignat o no el seu sexe amb mètodes hormonals o procediments quirúrgics

En el mateix sentit, i donada la diversitat de la composició del Consell, es vol donar visibilitat al terme  lesbofòbia, inclòs en l’accepció genèrica d’homofòbia del títol de la Llei, ja que la discriminació i violència exercida contra les lesbianes té causes diferenciades originades en la discriminació sexual bàsica que pateixen pel fet de ser dones.

La misogínia i la discriminació soferta per les lesbianes pot tenir efectes dins i fora del mateix col·lectiu, i és per això pel que cal fer un esment diferenciat, ja que de vegades requereix abordatges específics diferents

Més Informació

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Cicle de cinema: Dones lluitadores i amb empenta

Dijous, 8 de març, a les 20 h es presenta “La historia de Hildegard Von...

La minsa gallardia de Gallardón pel dret a decidir

L’anunci del ministre de Justícia Alberto Ruiz Gallardón d’aprovar la llei de l’avortament abans...

Més estereotips de gènere en anuncis de joguines i promoció a YouTube

Un any més, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha fet un informe sobre...