Dissabte 25 maig 2024

Dissabte 25 maig 2024

Compartir

Catalunya: Aprovat nou decret en defensa de persones LGBTI / La Independent / Noticies Genere

El Govern de Catalunya ha aprovat el decret que reforça el Consell Consultiu en defensa de les persones LGBTI i renova el compromís amb les entitats de la societat civil que treballen en aquest àmbit.

 

 

  

A través d’aquest decret, el Consell Nacional de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transgèneres i Intersexuals, que substituirà l’anterior Consell, reforça i millora el Consell consultiu ja existent i permetrà continuar avançant en la defensa i les polítiques adreçades a les persones LGBTI.

El Consell, que serà presidit pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, és un òrgan amb caràcter participatiu i amb possibilitat de deliberar sobre tots els temes que afecten les persones LGBTI, per tal de proposar solucions i millores, i contribuir així a fer efectius els seus drets.

El nou Consell dóna compliment a la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, i substitueix el Consell Nacional de lesbianes, gais i homes i dones bisexuals i transsexuals, creat amb anterioritat a l’aprovació de la Llei. El primer Consell va néixer el 2007 i estava format per-29 entitats, mentre que a dia d’avui formen part d’ell gairebé una quarantena d’entitats.

El nou Consell ha adoptat una nova denominació amb l’objectiu de ser més “inclusiu” amb el col·lectiu LGTBI, incloent el terme “transgènere” per referir-se a la transsexualitat, entenent com a tal, les persones que se senten del sexe contrari al que se’ls ha atribuït en néixer segons les seves característiques biològiques. Aquestes persones que no s’identifiquen exactament amb cap dels dos sexes d’acord amb la concepció tradicional dels gèneres, independentment que hagin reassignat o no el seu sexe amb mètodes hormonals o procediments quirúrgics

En el mateix sentit, i donada la diversitat de la composició del Consell, es vol donar visibilitat al terme  lesbofòbia, inclòs en l’accepció genèrica d’homofòbia del títol de la Llei, ja que la discriminació i violència exercida contra les lesbianes té causes diferenciades originades en la discriminació sexual bàsica que pateixen pel fet de ser dones.

La misogínia i la discriminació soferta per les lesbianes pot tenir efectes dins i fora del mateix col·lectiu, i és per això pel que cal fer un esment diferenciat, ja que de vegades requereix abordatges específics diferents

Més Informació

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Montserrat Tura vol ser la primera alcaldessa de Barcelona

L exconsellera competirà amb Jordi Hereu per a ser candidata a l 8217 alcaldia de...

V edició del Curs de Lectures de Teoria Política Feminista

Fins dimecres 14 de setembre Inscripcions V edició del Curs de Lectures de Teoria Política...

 Claus per a un periodisme feminista: formació i transversalitat

8220 No és senzill fer informació amb perspectiva de gènere 8221 va advertir Marisa...