Tuesday 28 May 2024

Tuesday 28 May 2024

Compartir

Catalunya: CGC preveu beneficis per a més persones / La Independent / Noticies Genere

A finals del mes de setembre, el Departament de Treball, Afers Socials i Família, de Catalunya, ha informat que la Comissió de Renda Garantida de Ciutadania (CGC), va a arribar a un acord sobre el contingut del reglament que permetrà a dones que pateixin violència de gènere, persones desnonades i a famílies nombroses amb baixos ingressos que reuneixin els requisits de llei, rebre un complement per incrementar els seus ingressos fins a 609 euros mensuals.

 

 

 

 

Chakir el Homrani, conseller de Treball, Afers socials i Famílies, va valorar positivament el principi d’acord i va a destacar que la mesura “permetrà la tramitació urgent per donar resposta a les necessitats socials de col·lectius que fins ara no podien beneficiar-se’n”

El principi d’acord preveu incorporar a les famílies nombroses en la complementarietat del treball a temps parcial, que es trobin per sota del nivell d’ingressos fixat i reuneixin els requisits que estableix la llei. Així qui es trobi en condicions de precarietat serà beneficiària o beneficiari de la RGC i rebrà un complement per incrementar els seus ingressos fins la suma establerta.

El principi d’acord treballa en la incorporació de nous col·lectius: persones que han estat desnonades i dones que pateixen violència masclista que siguin acollides en un altre domicili.

Igualment, en la incorporació de les famílies nombroses en la complementarietat del treball en temps parcial. La substitució de l’extinció de la prestació per a la suspensió temporal en el cas d’aquells beneficiaris del RGC que trobin una feina a temps complet temporal i especialment els contractes de molt curta durada de manera que quan el contracte s’extingeixi no hagin d’iniciar els tràmits de nou i no tinguin una reducció dràstica dels ingressos.

La Comissió de Govern de la Renda de Govern de Ciutadania està formada per representants de la Generalitat, sindicats, patronal, ajuntaments, tercer sector i treball social

Més informació

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Presentació de la darrera novel·la d’intriga de Lluïsa Forrellad

L’escriptora Lluïsa Forrellad (Sabadell, 1927) complirà 84 anys el proper mes de maig i continua...

Rumb a l’Antàrtida, a saludar les orques

Conversa amb Sara Catella, 55 anni, que d’aquí uns dies partirà com a guia cap...

ameco

Artistes i professionals signen contra la nova llei de l’avortament

Foto:Archivo AmecoPress Artistes i professionals de diferents àmbits signen un manifest contra la nova llei...