EN COMÚ, El Debat de Barcelona 2013 reflexiona sobre l’immens domini del què pertany a tothom:Els drets humans, el saber, la música, la ciutat, la confiança, la llibertat, l’educació…
( Foto wikipedia)
El proper dilluns 21 de gener a les 19’30 hores al CCCB, la periodista i escriptora mexicana Lydia Cacho impartirà la conferència ELS DRETS HUMANS, en el cicle de sessions del Debat de Barcelona del CCCB, que sota el títol “EN COMÚ” reflexiona sobre ” l’immens domini del que és compartit, que sense ser de ningú és patrimoni i responsabilitat de tots i cadascú de nosaltres”.
La periodista Lydia Cacho, està adscrita a la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (XIPVG), de la qual en forma part des dels seu inici la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya – Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (XIDPIC.CAT-XIPVG), associació d’on neix La Independent.
Nascuda a Ciutat de Mèxic (1963) és periodista i escriptora, coneguda pel seu activisme com a defensora dels drets humans. Ha investigat i denunciat el tràfic de persones i l’explotació sexual de dones, nens i nenes a Mèxic i a l’estranger. Per aquest treball, que ha implicat a representants de la classe política mexicana, Lydia Cacho ha estat torturada i empresonada, i ha rebut amenaces de mort. Li han atorgat nombrosos premis, entre els quals el Premi Olof Palme 2011, el Premi Mundial UNESCO Guillermo Cano de Llibertat de Premsa, el Premi Human Rights Watch, el Premi Casa Amèrica Catalunya a la Llibertat d’Expressió i el Premi de la Unió de Periodistes de València. L’any 2000 va fundar el Centre Integral d’Atenció a les Dones (CIAM Cancún), especialitzat en l’atenció a dones, nens i nenes víctimes de violència domèstica i sexual. És columnista de La voz del Caribe i de l’agència de notícies amb visió de gènere CIMAC, directora editorial de la revista i el programa de televisió Esta boca es mía. Apuntes de equidad y género, i especialista en temes de violència i gènere de l’Agència de les Nacions Unides per a la Dona (UNIFEM). Ha escrit diversos llibres, entre els quals Esclavas del poder: un viaje al corazón de la trata sexual de mujeres y niñas en el mundo (Debate, 2011), Los demonios del Edén. El poder que protege la pornografía infantil (Debolsillo, 2010) i Memorias de una infamia (Debate, 2008).