Friday 21 June 2024

Friday 21 June 2024

Compartir

Barcelona: Gina Rigola questiona les subvencions / La Independent / Notícies gènere

Gina Rigola, ex ballarina i directora del ‘Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona’, que es va celebrar del 12 al 15 de maig, i que fou creat per ella a l’any 2010 amb l’assessorament del Mestre Zaraspe, es lamenta que a Barcelona no hi hagi recolzament a la dansa.

 

 

 

Julio Bocca i Gina Rigola

“No hi ha res a Barcelona, els ballarins han de marxar, igual que ho vaig haver de fer jo. Es per això que es va crear el ‘Ciutat de Barcelona’, amb l’objectiu de donar oportunitats educatives i professionals a ballarins no professionals, nacionals i internacionals, d’entre 12 i 22 anys, de les especialitats de dansa clàsica, dansa contemporànea o dansa espanyola. Els participants tenen la oportunitat d’aconseguir reconeixament artístic i beques o residències que els permetràn accedir a les més prestigioses escoles o companyies nacionals i internacionals”, diu entusiasmada.

“Pel que fa a les subvencions, cal dir que és un cercle tencat. A Catalunya sembla que les subvencions siguin de per vida. Hi ha gent que fa trenta anys que està subvencionada i com a molt tènen 80 persones de públic”, diu. I un detall, afegeix: “fins ara els premis s’entregaven en el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i hi anaven tots els còlsols del països participants. Aquest any ja no serà així donat que ens han dit que “el teatre ja és un lloc prou decent per fer l’entrega dels premis”. L’ alcaldessa no és fácil”.

“Jo em pregunto: com és possible que Uruguay, que és un pais com Catalunya, mantingui una companyia de ballet de 80 ballarins, i que a Catalunya no n’hi hagi cap ni es recolzi per res la dansa? Aqui la gent que vol tenir un futur en aquesta especialitat de l’art, se n’ ha d’anar”, es lamenta.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

María Eugenia Ibáñez ha estat guardonada amb el premi d’Honor de la Comunicació Local

El Parc Audiovisual de Terrassa acollirà l’acte el divendres 25 de març La periodista María...

Tots i totes som Badalona: les tres vergonyes de la nena de11 anys violada per menors

No explicaré el tema una altra vegada perquè tothom ho sap: una nena d'11 anys...

Catalunya: La Generalitat reafirma el seu compromís d’eradicar la violència masclista / La Independent / Noticias de Génere

La Plaça Sant Jaume de Barcelona va acollir ahir una concentració de persones que van...